Adventsljusstake stjärna


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
BAHCO Verktygsväska för elektriker 29x19x42 cm 4750FB3-12

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
ABSOLUT4U Kjol
BAHCO Grensåg med JS-tänder 5124-JS-H

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredaren16 LED Solcells Utebelysning med rörelsedetektor Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt YATO Hålsåg bimetall 60 mm
Sissel Kudde Soft Curve kompakt vit SIS-112.007

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Danspil, Ludo / Fia

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
( Väggdekor ) 12st Rosröd Fjärilar

Försäkringskassan: Regeringen underskattar YATO Oljefilteravdragare 30 stDammsugare Motor Filter Universalvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Robust gummi roller
Ranex Vägglampa 20 W krom RX1010-38R

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
wolfcraft Fräsanslag 6901000

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. FERM Sliphjul BGA1054
Poster - Every day is a new beginning 40x50cm
Poster Röd drink, 70x100 cm

På tisdagen godkände ministerrådetKarta över Svängsta, BlekingeEmotion Dra-på-lakan strykfri 160x200 cm vit 0220.00.45Poster Ser ut över sjön, 70x100 cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster Hjärta,70x100 cm
Matta handvävd 80 x 150 cm brun NIZIP

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenKuddfodral Melodi rosa Stig Lindberg anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Etiketter - stl. 15x30 mm - Ljusbrun - 100 st