Vila - Vileorana Shirt, Rosa


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
FLAGGA - ARGENTINA

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Affisch/Poster Karta över Lund 33x48cm
Hängande snögubbe med guldglitter Filipiniana Art

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenVäggdekal/Väggord/Väggdekoration Home Sweet Home Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Efashion Happy - Blus 9469 Animal, Gul
Bohemiskt kuddfodral

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Grå-vit liggande prydnadskatt, 20 cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Vero Moda - vmAmanda SL Top, Offvit

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Vila - Viglitto Strap Top, GrönVero Moda Felippa skjorta, svart m. vitvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - Alfabet stor och liten Svart 30x40cm
Only - onlMiriam LS Shirt, Offvit

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster - Bon appétit 21x30cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Cream Juliana blus, Blå
Vila - Viesto Dotinas 3/4 Top, Röd
ZOEY June blus, Krämfärgad

På tisdagen godkände ministerrådetEfashion Chana - Topp PU231 Blommig, GrönVero Moda - vmMalena 3/4 Blouse, LjusgråJunarose JRLIWA blus, Mörkgrön den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Väggdekor - Katt
Ljusstake i mässing, höjd 10 cm, Mässing

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSvanefors Löpare 35x120 grön anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Hälsans skafferi 9789176179208