Modellflygplan borstlöst driftset C9787


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Madison Stolsdyna med hög rygg New York 123x50 cm röd PHOSB319

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Minions Kortärmad pyjamas fuchsia
Master Elektrisk Byggfläkt B15EPB 1700 m³/h

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenMatta med julmotiv 140 cm EREGLI Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Taklampa vit VERDE
Vildmarkskamera med GPRS-/MMS-funktion (DS)

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster A3 30x42cm Box of Pleasures

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Cleanmate S800 Robotdammsugare

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Dura Batteridriven ljusslinga 40 LED utomhus med timerRIDDER Badrumsmatta Coins grå 55x50 cm 7103807vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Tagetes Alumia vanilla cream 20 frö
Philips Hue LightStrip+ Wh/Col Förl 1m

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Nature Dubbel fotogenvärmare Coldframe 4,5 L 6020426

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Medisana Elektrisk värmefilt HB 675 120 W 200x150 cm 60230
5st Dörrskydd skydda din vägg mot dörruppslag - hindra märken
Tunndispenser Kilner

På tisdagen godkände ministerrådetSpisrengöring, vätska för keramiska- och glasplattorBadrumshandtag i metall - 50cmMetallskylt Life is Sweat den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Ansmann Stjärnlampa sköldpadda 15,6x12,2x9 cm grön 1800-0002
DELTACO grenuttag, 9xCEE 7/4, 1xCEE 7/7, petskyddad, 3m kabel, v

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster Brud i blåst, 70x100 cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Rundhult fönsterlampa cirkel 55cm mässing