Bordslampa svart SAMO


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Taklampa koppar ANDELLE

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Fot bordslampa - Mässing Havsö
Eminent

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenTaklampa vit GRAND Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Taklampa koppar GALLATIN
Globe Pendel Krom Markslöjd

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Bordslampa betong ljusgrå SAJA

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Bordslampa grå UROLA

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Hyssna Takrondell 3L Vit MarkslöjdTaklampa vit NEVAvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Bordslampa vit TAMEGA
Taklampa krom ENZA L

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Retro tavla i metall med 3D relief, 20x30 cm, "POPCORN"

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Taklampa ljusblå LEREZ
Bordslampa Moln Rosa
Aromalampa - Enhörning

På tisdagen godkände ministerrådetTaklampa vit BARROW STaklampa grå med svart kabel FOG LKruka 3 st olika storlekar grafitgrå ORICOS den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
MATCH Bomullsmatta 50x80 Rosa
Väggdekor - Artsblomma Modell 02

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSilikonpensel med behållare (Rosa) anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Bordslampa S guld MOONI