Poster - You and me no.1 40x50cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Leica Avståndsmätare set 806656

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Blus Rilla
EGLO Bordslampa Pinto Nero

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenMassive Callas Vägglampa krom 1 x 40 W 230 V Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt FERM Svetspinnar 3,2 mm 5 kg WEA1015
Philips myLiving LED-spotlight Millennium 4x4,5 W grå 531944816

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
24K Ros i guld

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Julgranskula Röd Bertil

Försäkringskassan: Regeringen underskattar vidaXL Sängbord med 1 låda 55 cm massivt sheshamträPhilips Linjär LED-lampa 112,4 cm vit 850873116vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - New York 21x30cm
IBILI TE- & KAFFEPANNA 0,9 L MED INBYGGD TESIL

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
NEW CHELSEA vit

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Einhell Trädgårdspump GC-GP 6538
Blåspistol med pumpnippel
Leica Disto D110 laseravståndsmätare

På tisdagen godkände ministerrådetwolfcraft Kombolåda Säkerhetsbits 31 delar 1386000Ubbink Dammfilter BioPressure 10000 11 W 1355410Skandia verktygslåda 450 x 150 x 330 mm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Skylt Hjärta Betong
Irwin HSS Pro Koboltborrsats 15 st 10503990

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenKarta över Långshyttan, Dalarna anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Dorre Glasflaska med kork