Anna Field T-shirt med print - scarab nvjclz31706-Kläder

House of Dagmar UPAMA - T-shirt - bas - sky blå
Diesel D-ILSE-C DRESS - Vardagsklänning - schwarz Välj en sida

Diesel T-AZI TANK - Långärmad tröja - schwarz
Diesel TARO - Skjorta - rot

Cortefiel Blus - röd

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Dorothy Perkins Tall POW FIT AND FLARE DRESS - Jerseyklänning - gråDorothy Perkins TILE PRINT MIDI DRESS - Vardagsklänning - peachDorothy Perkins EMBROIDERED DROP WAIST DRESS - Jeansklänning - light blå sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Dorothy Perkins FIT AND FLARE - Vardagsklänning - forest grön
Dorothy Perkins BODYCON - Fodralklänning - röd
Dorothy Perkins POMPOM TRIM TEE - T-shirt med print - grå

Cortefiel LONG WITH UNEVEN HEM - Skjorta - rosas

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Dorothy Perkins TIE SIDE - Långärmad tröja - navyDorothy Perkins BLOOM SHELL - Blus - multi Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Dorothy Perkins Blus - navyDorothy Perkins LEOPARD - Blus - röd eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Cortefiel WITH BUTTONS DETAILS - Poncho - blås
Dorothy Perkins Curve HANNAH TWIST SELF TIE DRESS - Vardagsklänning - neutral

Diadora COURT - Funktionströja - saltire navy

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Dorothy Perkins Curve EYELET DETAIL LONG SLEEVE GYPSY - Blus - ivory

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av DRYKORN DRENA - Kofta - beigeEmporio Armani Fodralklänning - navyCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.edc by Esprit PUFFY SLEEVS - T-shirt med print - vitedc by Esprit FLOW OPEN - Långärmad tröja - navyedc by Esprit Sweatshirt - light grå

Läs mer...
Envii ENDEGREE DRESS - Vardagsklänning - saint blå
Element LOGIC CREW - Sweatshirt - blåberry

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Esprit DOBBY STRIPE - Blus - pastel blåEsprit CROPPED - Blazer - light rosaEsprit Collection Långärmad tröja - off vit
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättEsprit Collection RESPON - Kofta - bright blåEven&Odd Jerseyklänning - orangeEven&Odd Långärmad tröja - light grå att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Emily van den Bergh Blus - blå

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Evans BUTTON LONG SLEEVE - Långärmad tröja - teal
Expresso PINSTRIPE - Blazer - dunkelblau

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Freequent NANNI JA - Blazer - pale mauve

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotFree People TINY BELLS - T-shirt med print - ivoryGrace CARDIGAN HIMALAYA - Kofta - gråGestuz RAIDA DRESS - Skjortklänning - röd ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
GAP CREW - T-shirt - bas - oatmeal heather
GAP TEE - T-shirt med print - vit global
GAP Sweatshirt - dark charcoal
Guess LALIMA CUT OUT - Skjorta - blå bice

Viktigt!

Hunkemöller SEAMLESS OMBRE - Tights - very berry
Hummel AUTHENTIC CHARGE - T-shirt med print - true röd
HUGO ESHILA - Skjorta - open blå

Kontakt

InWear BLAKE - Blus - vit smoke

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

IVY & OAK DRESS PINSTRIPES - Maxiklänning - light sand
JoJo Maman Bébé Jerseyklänning - röd

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

J.CREW Linne - ivory
J.LINDEBERG MOFFIT TECH - Huvtröja med dragkedja - stone grå melange

Stöd FARR!

JUST FEMALE INES DRESS - Vardagsklänning - multi-colouröd

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

JDY JDYAPPA FRILL - Blus - sharkskin