Anna Field T-shirt - dark grön colourway print med nvjclz31702-Kläder

Diane von Furstenberg TOMMY - Blazer - phoenix floral hydrangea
Diesel DE-LIFY - Jeansklänning - indigo Välj en sida

Diesel T-BODDY - Linne - schwarz
Diesel HATE COUTURE-T-JUST-DIVISION A - T-shirt med print - vit

Cortefiel DRESS - Vardagsklänning - gröns

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Dorothy Perkins Tall GRACE DRESS - Festklänning - peachDorothy Perkins Tall SNAKE ITY - Blus - gråDorothy Perkins ROUCHED SIDE BODYCON - Fodralklänning - cobalt sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Dorothy Perkins DRESS - Skjortklänning - burgundy
Dorothy Perkins PRINTED MIDI - Jerseyklänning - röd
Dorothy Perkins RUFFLE WRAP - Vardagsklänning - röd

Cortefiel BLOUSE WITH BALLOON SLEEVES - Blus - blås

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Dorothy Perkins GREY HEART LETTUCE EDGE - T-shirt med print - gråDorothy Perkins CAMI - Linne - blå Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Dorothy Perkins BUTTON WRAP - Blus - ochreDorothy Perkins PRINT WRAP - Blus - multi eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Cortefiel Blus - röd
Dorothy Perkins Curve WRAP SHIFT DRESS - Fodralklänning - röd

Cortefiel BLOUSE WITH FRILLED SLEEVES - Blus - blås

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Dorothy Perkins Curve VOLUME LINE FLORAL PRINT HANNAH TWIST - Blus - bordeaux

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av DRYKORN GOLDERS - Blazer - blåEscada NILL - Skjorta - vitCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.edc by Esprit LONG LOOSE DRES - Jeansklänning - blå darkedc by Esprit Långärmad tröja - off vitedc by Esprit LONG CARDI - Kofta - röd orange

Läs mer...
Eivy MEG CROPPED - Fleecetröja - navy
Envii ENVOYAGE - Blazer - light grå/gul

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Esprit SAILOR BOW - Långärmad tröja - bright blåEsprit CARDI OPEN - Kofta - rödEsprit Collection Kofta - dark röd
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättEsprit Collection PEPLOM CARDI - Kofta - dark teal grönEven&Odd Skjortklänning - multicolorEven&Odd T-shirt med print - beige att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Even&Odd Blazer - mid grå melange

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Evans DOUBLE LAYER - Långärmad tröja - seafoam blå
Expresso Skjorta - jade-grün

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Freequent ADNEY - Blus - spiced gul

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotFree People KRISTALL MINI - Vardagsklänning - raspberryFTC Cashmere Kofta - doveGANT ICON HOODIE - Luvtröja - evening blå ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
GAP CRAZY DRESS - Fodralklänning - multi
GAP LUXE - Långärmad tröja - vit
GAP Huvtröja med dragkedja - navy heather
Guess VANESA - Blus - oriental dream blå

Viktigt!

HIIT CHEVRON TAPED - Sweatshirt - grå marl
House of Holland ANDREW BRISCHLER HOODIE - Luvtröja - orange
HUGO ERILIA - Skjorta - open vit

Kontakt

InWear HEPBURN DRESS - Maxiklänning - botanical explosion

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

IVY & OAK LINGERIE DRESS - Maxiklänning - eden grön
IVY & OAK BRIDAL LONG BRIDAL DRESS - Festklänning - snow vit

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

J.CREW LENTIL TOP TIGER FOULARD - Skjorta - blå sunset
J.LINDEBERG NOELY TECH - Träningsbyxor - navy

Stöd FARR!

Junarose JRDIAMOND WRAP CARDIGAN - Kofta - light grå melange

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

JDY JDYNYNNE LAYER - Linne - valiant poppy