Head over by TAYTE - Klassiska stövlar - grå Heels Dune nvjclz28984-Skor

New Look Wide Fit WIDE FIT TARONA - Sandaletter - oatmeal
New Look Wide Fit WIDE FIT TIMOTHY - Sandaletter - dark gul Välj en sida

New Look Wide Fit WIDE FIT TIMMS - Sandaletter - light rosa
New Look Wide Fit WIDE FIT QUINTEN - Klassiska pumps - camel

Mustang Cowboy- / Bikerstövletter - graphit

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,New Look BROOM - Klassiska stövletter - tanNew Look RICHES - Sandaletter - gulNew Look RECOVER - Klassiska pumps - oatmeal sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

New Look SIMONE - Klassiska pumps - bright röd
New Look BRUNO - Ankelboots - vit
Office HOXTON - Tofflor & inneskor - rosa

Mustang Stövletter - navy

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Office APPLAUSE - Ankelboots - rosaONLY SHOES ONLSAHEL - Sneakers - offvit Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Oxitaly REALE - Cowboy- / Bikerstövletter - panama nero/cognacPalladium PAMPA - Ankelboots - peach whip/marshmallow eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Muk Luks PATTI - Tofflor & inneskor - light blå
Sosao CARBONIA - Sneakers - multicolor/blå/verde

Muk Luks AMIRA - Tofflor & inneskor - multicolor

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Pinto Di Blu Klassiska stövlar - bleu

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Pier One Sandaler - neroPier One Wide Fit WIDE FIT - Ankelboots - gråCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Pretty Ballerinas TARZAN - Ballerinaskor - arenaPretty Ballerinas ANGELIS - Slip-ins - hannes/micenasPura Lopez Klassiska pumps - brun

Läs mer...
Public Desire BEA - Sandaletter - röd
Pavement VIVI - Sneakers - brun

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Reebok Classic CLUB C 85 FVS - Sneakers - cool shadowReebok Classic DOUBLE - Sneakers - primal röd/vit/cobaltRieker Snörstövletter - cayenne/kastanie/braun
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättRiver Island Ankelboots - gråRoyal RepubliQ DISTRICT HIKER OXFORD MIDCUT - Snörstövletter - navySam Edelman JOLENE - Platåsandaletter - tuscan gul att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Shoe The Bear AGDA - Platåstövletter - rose

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Skechers Sport DOUBLE UP - Slip-ins - rose gold
s.Oliver Slip-ins - old rose

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Sorel CARIBOU - Vinterstövlar - elk/dark mountain

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotTamaris Sandaler - navyTamaris Stövletter - cognacTommy Hilfiger SPARKLE CITY - Sneakers - blå ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Topshop GIGI SKINNY COURT - Klassiska pumps - mustard
Unisa ACOR - Ballerinaskor - vit
Vagabond JOYCE - Stövletter - purple
Vero Moda VMELIA - Sneakers - holly grön

Viktigt!

Wallis PRESENT - Klassiska pumps - grå
Zign Ballerinaskor - rosa
Naketano Huvtröja med dragkedja - brun

Kontakt

ONLY Blazer - dark grå melange

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Reebok MOTION DOT CREW - T-shirt med print - purple
Vero Moda LANGARM OFF-SHOULDER - Blus - misty rose

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

myMo Linne - rosa
Venice Beach FINA - T-shirt med print - plum perfect

Stöd FARR!

Tom Joule LONG SLEEVED - Långärmad tröja - grystar

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

9Fashion ORTO - Blus - vit