Sandaletter light blå Even&Odd - nvjclz28726-Skor

mint&berry Snörstövletter - cognac
mint&berry Cowboy- / Bikerstövletter - taupe Välj en sida

MIISTA LORELLE - Ankelboots - toasted
Marc O'Polo Tofflor & inneskor - rose

Lost Ink Wide Fit MID LOW CUT COURT - Klassiska pumps - animal

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Menbur Sandaletter - forest grönMiss Selfridge HILDA - Sandaletter - nudeMSGM RUNNING - Sneakers - röd sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

MJUS Sandaler - rosa
Monki STELLA BOOT - Stövletter - wine röd
mtng JOGGING - Sneakers - yoda sky/blå/yoda off vit

Lost Ink Wide Fit WIDE FIT CLEAN COURT WITH CURVE - Klassiska pumps - navy

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.mtng Klassiska stövletter - tango burdeosMustang Snörstövlar - mittelbraun Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Mustang Cowboy- / Bikerstövletter - navyNoclaim WELL - Sneakers - platino eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Lost Ink Wide Fit WIDE FIT MILLY MID STILLETO BOOT - Klassiska stövletter - burgundy
New Balance WL520 - Sneakers - lightcyclone

Luca Grossi MESSICO - Snörskor - nero/natur nero

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

New Balance WX608 - Sneakers - vit

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av New Look OILER - Sandaletter - rose goldNew Look SUZETTE - Klassiska pumps - oatmealCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.New Look Tofflor & inneskor - offvitNo Name FLEX JOGGER - Sneakers - vitONLY SHOES ONLMARGIT BRAIDED SANDAL - tåsandaler - gold rose

Läs mer...
Oxitaly GHIRA - Ballerinaskor - lame lila
Patrizia Pepe Sandaletter - water lilac

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Pepen Sole Sneakers - nottePier One Snörskor - rose/rosegoldPedro Miralles TEXAS - Slip-ins - amalfi
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättPretty Ballerinas ANGELIS - Ballerinaskor - ziggyPura Lopez Sandaletter - calf cameoPublic Desire EXTRA - Klassiska pumps - baby rosa att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Pavement AVEN HOME - Tofflor & inneskor - grön

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
RAID Wide Fit WIDE FIT CATELYN - Klassiska stövlar - grå
Reebok Classic Sneakers - parchment/coal/chalk

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Rieker Cowboy- / Bikerstövletter - anthrazit

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotSee by Chloé Sandaler - gesso/rödSkechers ON THE GO JOY - Ankelboots - chestnuts.Oliver Overkneeskor - taupe ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Stradivarius Klassiska stövlar - brun
Tory Burch ADRIEN - Sandaler - dulce de leche
Tamaris Klassiska stövletter - rose
Tibi FELIX - Stövletter - blå/multicolor

Viktigt!

TOM TAILOR Gummistövlar - navy
Topshop Wide Fit WIDE FIT DALLAS - Sandaler - röd
Topshop GRAMMER COURT SHOE - Klassiska pumps - nude

Kontakt

Unisa ARENY - Ballerinaskor - röd

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Vagabond LEAH - Stövletter - offvit
Vero Moda VMYASEMIN BOOT - Ankelboots - bright vit

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Woden ELLA - Sneakers - navy
Zign Ankelboots - grå

Stöd FARR!

MAMALICIOUS GEPUNKTETES - Vardagsklänning - dark blå

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Pieces PÜNKTCHEN - Blus - bordeaux