Jacobsen schal Jlse nvjclz26926-Övrigt

Vaude TRK SKARVAN STX - Hikingskor - raisin
Viking SEILAS - Gummistövlar - vit Välj en sida

Wood Wood NOLAN - Sneakers - burgundy
Vanessa Bruno SANTIAGS BRIDES - Ankelboots - miel

TD by True Decadence Klassiska pumps - rosa

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,ALDO UNACLYA - Sandaletter - vitALDO Ballerinaskor - boneALDO MIRADOLLAN - Klassiska pumps - bordo sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

ALDO GWERIA - Ankelboots - cognac
ANGULUS Stövletter - brun glitter
Aeyde NEIL - Stövletter - chestnut

The North Face REDUX - Hikingskor - petrol

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.A.S.98 Cowboy- / Bikerstövletter - schwarzAigle LAPONWARM - Ankelboots - chocolat Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Anna Field Ballerinaskor - beigeAnna Field Ballerinaskor - rose-gold eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

The North Face SAFIEN MID GTX - Hikingskor - grisaille grå/ion blå
Anna Field Snörskor - dark grå

Onitsuka Tiger MEXICO - Sneakers - vaporous grå/vit

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Anna Field Vinterstövlar - cognac

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av BEBO MOEISHA - Klassiska stövletter - grönBilli Bi Stövletter - dark rödCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Bianco POINTY STRAP - Ballerinaskor med remmar - vitBianco V-CUT BOOT - Stövletter - navy blåBogner ST. ANTON - Cowboy- / Bikerstövletter - anthracite

Läs mer...
Bruno Premi Ankelboots - nero
Buffalo ASHA - Sandaletter - light gold

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Ca'Shott Snörstövletter - gråCAFèNOIR Cowboy- / Bikerboots - neroCosmoparis JIBIA - Klassiska stövletter - noir
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättClarks Originals NALA HIKE - Ankelboots - zandCopenhagen Stövletter - keplero brunDC Shoes TRASE PLATFORM - Sneakers - taupe att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Dr. Martens 1460 PASCAL 8 EYE BOOT - Snörstövletter - dark brun virginia

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Dorothy Perkins STELLA - Sandaler - navy
Dorothy Perkins AUBREE - Stövletter - brun

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Dune London MAGIKAL - Sandaletter - ivory

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotEven&Odd Klassiska pumps - royal blåFilippa K DONNA - Sneakers - offvitFelmini MODIGLIANI - Snörstövletter - offvit/ash ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
GARMENT PROJECT ZINA - Höga sneakers - sand
Guess BENNIE - Klassiska pumps - snow
Hot Soles Klassiska stövletter - vit
Ilse Jacobsen 3/4 BOOTS - Gummistövlar - dark indigo

Viktigt!

  Schal använd några gånger
  Är som ny
  Finna färger nu till höst
 • Under Armour HOVR SLK EVO - Neutrala löparskor - impulse rosa/onyx vit/dandy rosa

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • Vans CLASSIC - Slip-ins - true vit

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) Vans SK8-HI REISSUE - Höga sneakers - asphalt/blanc de blanc...

  Vans SK8-HI - Höga sneakers - deep grass grön/true vit

 • J.CREW LODGE - Tofflor & inneskor - dark nutmeg
  KIOMI tåsandaler - nude
  Kanna NOLA - Ankelboots - natural röd

  Kontakt

  Kennel + Schmenger NANO - Sneakers - bianco

  +468-710 02 45

  info(a)farr.se

  Box 391,
  101 27  STOCKHOLM

  Kurt Geiger BARBICAN - Klassiska stövletter - wine
  Lamica QUADRO - Klassiska stövlar - bordeaux

  Medlemssidor

  Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

  Lacoste CARNABY EVO - Sneakers - navy/vit/röd
  L'INTERVALLE TEEVA - Klassiska pumps - cobalt

  Stöd FARR!

  Maripé Sneakers - agnetlotto bianco/rosa

    

  SWISH

  123 327 8983

  Postgiro 520890-5

  mint&berry Klassiska stövlar - dark brun