- havet 40x50cm Poster Grekiska nvjclz15970-Posters

Poster - Woman in vit and grå royal init 70x100cm
Poster - Butterfly tropical No.4 40x50cm Välj en sida

vidaXL Förvaringshylla
vidaXL Mörkläggningsgardin med öljetter 270x245 cm blå

Poster - Blommor kollage 50x70cm

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Artline Gelkulspetspenna - 0,5 mm - Blå - 12 stvidaXL Metallindikator med spade 160 cm1 1/2 "hankruv x 50mm rörkompressionsfogkopplingar sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

vidaXL Diesel insprutningspump kamaxellåsverktyg
Nature Insynsskydd 1x3 m PVC grå 6050375
Tut 3/4 "bsp 200 mm topputlopp s-typ

Poster - This kitchen is for dancing No.6 21x30cm

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.The Falls of Tequendama,Near Bogota,Fröderic E.Church,50x40cmPoster - Always kiss me goodnight No.2 70x100cm Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Poster - Fluorit 30x40cmThe Peacemakers,George P.A.Healy,50x40cm eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Poster - This kitchen is for dancing No.3 50x70cm
Skrivbok Irland

Poster - This kitchen is for dancing No.1 40x50cm

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Bathsbeba with King David,REMBRANDT Harmenszoon van Rijn,50x50cm

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Nude with Cat,Franz Marc,50x50cmSkrivbok MarseilleCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Luftinjektionsvattenbesparande huvuddusch 1/2 "bspPoster - COCO Marmor No.6 70x100cmPoster - COCO grå fade No.2 40x50cm

Läs mer...
Anna Putsch,First Wife of,Lucas Cranach the Elder,59x45cm
Les Coquelicots,Leon Comerre,60x40cm

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Musical Trio,Diego Velazquez,50x40cmThe Death of the First-Born,Alma-Tadema Sir Lawrence,60x40cmVäggventilationsgrillkanalskydd med nätdrag och sladd 130x200mm
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättMadonna del Magnificat,Sandro Botticelli,50x50cmSunshine in the Blå Room,Anna Ancher,60x50cmThe Raft of the Medusa,Theodore Gericault,37.5x46cm att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Badkarbadkar avloppsavfall med rostfritt stålfilter

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Portrait of Susanne Fourment,Peter Paul Rubens,79x54.5cm
Ecru kök badrum vägguttag 100mm awenta linea stil med dragkabel

EU-kandidaterna om Frontex' budget

The Adoration of the Trinity,Albrecht Durer,50x50cm

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotFototapet Waterfall Lake MountainsÖrngott OliviaPortrait of the Artist,Jacques-Louis David,81x64cm ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Poster - Kanel stång No.4 21x30cm
Poster - Smiley Tomteluva Reggae dreads God Jul 21x30cm
10 "vattenfilterhus 1" hona tråd in-line reningssystem kit

Viktigt!

Ubbink Fisktorn 50 cm akryl 1372160
Kula ventil med stålhandtag dn15 1 "bsp kvinnlig x manlig tråd
Poster - Ekorre 40x50cm

Kontakt

Two Lovers,Vincent Van Gogh,32.5x23cm

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Poster - Världskarta LILA no.1 21x30cm
vidaXL Gardiner i voile 2 st 140x225 cm lila

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Olive Grove,Vincent Van Gogh,60x50cm
Cypresses,Vincent Van Gogh,60x50cm

Stöd FARR!

Poster - London Street with a röd bus 21x30cm

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Poster - Elefant Elegant mönstrad svart 30x40cm