Böna Borlotto Lingua 10 st frön (ekologisk) Fouco Di nvjclz1288-Hem & Trädgård

Dynafit M's Transalper Shorts mykonos blå
Paintpart Tapet Mormors Tid 4832-1 Välj en sida

Smartwool W's PhD Run Shorts Sosa (684)
Paintpart Tapet Mormors Tid 4830-6

Marmot M's Syncline Shorts Slate Grå

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Paintpart Tapet Vallila Horisontti 5185-1Bergans Kids Storm Insulated Salopette NavyIcebreaker M's Quantum LS Zip Hood sea blå/midnight navy sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Paintpart Tapet Rullasta 8 5213-2
Compressport Pro R2 Swiss Calf Sleeves Vit
BoråsTapeter Tapet Falsterbo II Classic Tweed 4001

Norrøna M's Bitihorn Lightweight Shorts Caviar

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.BoråsTapeter Tapet A Vintage Book Vanilla 1679Fiona Tapet Home NW 553021 Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",UYN M's Natyon Italy UW Medium Pants ItalyRöd Cycling Products Road III Racerskor eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Habo Ytterdörrhandtag Milano Rostfritt Stål
NRS W's Silkweight Hoodie Blå Atoll

Fiona Tapet Home NW 552120

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Fiona Tapet Nordic Home 441009

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Sittpuff Sammet Rosa-Lila PallEngblad & Co Tapet Mix Metallic Gul Brass 4673CEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Tapet Dollhouse 68862W+G Tapet Idealdecor Murals London FogW+G Tapet Giant Art Crystal Flowers

Läs mer...
Walltastic Tapet Thomas & Friends
Duro Tapet Select Vinkla Mörkgrå

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Kids Globe Traktorgarage litet 1:32 trä 610192Radiostyrd helikopter PhoenixVäggdekor/Väggord - P.S l Love you
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättHunter SetBetty Boop Magnet 6x8 cmPappkrona Barbie att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Accés Teleskop Paraply Rosa

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Teddykompaniet Maja Gräddnos Liten
Hasbro Battleship Resespel

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Kids Concept, Bord, Linus, Vit

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotPR Home Circle Taklampa Råmässing 25cmVäggdekor Loved you yesterdayGarden 24 Transformator 24VAC 36W ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Säkerhetsstövlar Albatros UNIT MID SRC 42 S3 Svart
Hörselkåpor-headset 30 dB 3M Peltor WS ALERT XPI MRX21AWS6 1 st

Viktigt!

  Borlottobönan Lingua Di Fouco (Eldtungan) är en dvärgversion av denna fantastiska italienska böna.  Mycket eftertraktad och prisad för sina röda bönskidor som blir upp till 20 cm långa. Tidig och extremt produktiv sort. Bönorna är vita med röda fläckar. De kan även ätas färska när de är gröna innan de mognat. Fantastisk smak - goda i exempelvis soppor. Fröna är ekologiska. 

  Så inomhus cirka 6 veckor innan sista frosten för tidig skörd. Annars går det bra att så på friland när jorden värmts upp. Håll fritt från ogräs. Plantan behöver inget stöd. Det tar cirka 8-14 veckor från sådd till skörd.


  Såddjup: ca 3 cm

  Plantavstånd: 6 cm

  Radavstånd: 80 cm

  Placering: soligt

 • Engblad & Co Tapet Arkiv Engblad Acanthus 5351

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • BoråsTapeter Linen Flax Fiber

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers Mini André 6259...

  BoråsTapeter Tapet A Vintage Book French Roses 1652

Gosdjur Snigel - Blå
Ballonghjul för modellflyg Kavan 0260 med profil 125 mm 1 par
RC Motorflygplan E-flite Carbon-Z Cessna 150 2125 mm BNF

Kontakt

Ballonghjul för modellflyg Kavan 0259 med profil 100 mm 1 par

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Radiostyrd off road bil - Röd
Reservdel Reely H0004 Styrservo

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Modellbygge nätadapter reglerbar Graupner Power Supply 230 V/AC 20 A 300 W
Reservdel Drivning Reely Passar till modell: SZD-54

Stöd FARR!

Hitec Standard-Servo D 955TW Digital-servo Transmissionsmaterial: Titanium

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

E-flite Race Copter flygbatteri Passar till: Blade Vortex 150, Immersion RC Vortex 180 Mini