Callas krom 1 x 40 W 230 V Massive Vägglampa nvjclz12765-Vägglampor

Pappersassietter Happy Birthday Regnbåge
Tomteskål i Keramik Välj en sida

Dekorationskit Rosa Polka Dot
vidaXL Bänk med 3 korgar sjögräs 105x40x42 cm grå

3pc Cream Cookware Set

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Bröllopsfigur Brudpar i Photo BoothPappersdekoration Fallskärm OktoberfestFolieskärare sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Philips Hue Devote Pendel Vit m Fjärr
Champion Äggkokare Rostfri
Philips Hue Runner W Ambiance 3x5,5W V

12L Stainless Steel Pedal Bin

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Vileda Steam ÅngmoppFlaskpropp med LED Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",vidaXL Bäddset 3 delar blommor 240x220/80x80 cm flerfärgadPhilips Handdammsugare FC6150 3,6NIMH eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Russell Hobbs Stekbord Grill&Griddle 2294056
Tårtflaggor Sverige

Beurer Köksvåg Nutritional Scale DS61 (B70905)

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Dessertställ i Plast

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Ljusslinga LED Röda HjärtanSpökljus LEDCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Godisskål SpindelMetalltavla Marilyn MonroeStag Bowl Champagneskål

Läs mer...
Sparbössa Döskalle
Ljushållare Döskalle

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. 5" Christams Tree Stand Grön SparkleFabulous World Tapet Dots grå och vit 67105-1Plastduk Neongrön
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättIslande HiballglasLeather Tool Pouch Belt60cm Rattan Christmas Tree with plugin Lights Decoration Gift It att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Fågelhus Svamp

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Träkruka Natur Avlång
Dörrmatta AC/DC

EU-kandidaterna om Frontex' budget

2 In 1 Work Centre

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotVaser och ljusstakar, H: 7+10+12 cm, hålstl. 2,45 cm, vit, 5st.Bolsius Doftvax med brännare Fresh Linnen 107790501858Urgröpare till Muffins & Cupcakes ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Lisa pappersstjärna vit/röd 70cm
Maxi limpistol, Lågtemperatur, 1st.
vidaXL Gardiner 2 st linnelook skira 140x245 cm gräddvit

Viktigt!

  Produktnummer: 16329943

  Denna vägglampan med en spotlight kan enkelt monteras till väggen för att belysa varje hörn i ditt vardagsrum eller sovrum. Den har en modern design i kombination med polerat klart glas, den är perfekt för alla moderna vardagsrum eller sovrum.Vägglampan är miljövänlig och förbrukar lägre energi, vilket sänker elräkningen. Dessutom skapar den polerade ytan ett vackert utseende, och det varma ljuset skapar i sin tur en avkopplande och behaglig atmosfär.

  Färg: Krom
  Ljusfärg: Varmvit
  Material: Glas
  Sockel: G9
  Glödlampa effekt: 28 W
  Spänning: 220 V–240 V/ 50-60 Hz
  Mått: 15 x 15 x 16 mm (B x L x H)
  Färgtemperatur: 2800 K

 • Champion Kaffebryggare 12 koppar Svart

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • Morphy Richards Brödrost Prism Svart 4 Skivor

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) Morphy Richards Vattenkokare Accent Svart...

  Princess Svamptork i 6 Nivåer Termostat (112380)

Bébé-Jou Filt Samo blå 100x75 cm 3044111
JO!E Legymkniv
10x13 cm eller 4x5 tum, fotoram i guld

Kontakt

Dordrecht sunrise,Aelbert Cuyp,60x40cm

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

720 Blå LED Icicle Lights
Hugo Reisinger,Anders Zorn,50x40cm

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Spellåda - 2 kortlekar & 5 Tärningar
vidaXL Rep i kokosfibrer 10mm 500m

Stöd FARR!

vidaXL Filt bomull ränder 160x210 cm grå och vit

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Insektsnät för fönster - 130x150cm