Capi Fyrkantig blomkruka 40x40 cm brun PKRWB903 Row Nature nvjclz12378-Krukor

Poster Grön växt 70x100 cm
Taklampa svart NARCEA Välj en sida

RIDDER Duschdraperi Madison tyg 180x200 cm 45301
Kerbl Stängseltestare 9900 V svart och grön 441229

Poster Dry Martini, 70x100 cm

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Metallskylt ToiletBrüder Mannesmann Set med skruvmejslar och bits 11415Poster Flygplan, 50x70 cm sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Hällkork Flip Lid
Taklampa bärnstensfärgad MIRNA
Dyna till trädgårdsbänk röd MARLBORO

Kylskåpstermometer Digital Svart

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.DELTACO ojordad apparatkabel, vinklad CEE 7/16, IEC60320 C7, 3m,OBH Nordica Rustic EVO Gryta 5L 8355 (12038355) Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Telldus Magnetsensor Z-Wave för smarta hemPoster Sjöjungfru, 50x70 cm eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

GARDENA Väggmonterad slangvinda Classic 60 plast 2650-20
Severin Kaffebryggare m. Kvarn KA4811

Poster Grön drink, 50x70 cm

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Ranunkel vit

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Tristar Pizza Maker SvartChampion Kaffebryggare 12 koppar SvartCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Fiskars Stekpanna 24cm/1,8l All SteelÖlglas Brooklyn StemvidaXL Bäddset 3 delar blommor 200x200/80x80 cm beige

Läs mer...
Krok Hängare Enhörning
Badanka Sjuksköterska

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Bordsduk på Rulle LimegrönvidaXL Bäddset 2 delar blommor 155x220/80x80 cm vitTruecap Flaskpropp
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättvidaXL Trädgårdsbänk massivt akaciaträ 120x60x89 cmUppblåsbar TikibarVinluftare med Sil att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Ledslinga med Timer Röd

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Gångmatta Rosa
Vägghylla för Yard Of Ale Ölglas

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Vinhållare Skelett

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotPizza skärare vit35cl Water Glasses Set of 4 Bar Drink Juice Party Tumblers Glass48cm Rattan Christmas Tree with plugin Lights Decoration Gift It ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Pubmått för Flaska
Brudpar Män Tårtdekoration
Blinkande Badanka
Rädisa French Breakfast 2 ca 200 st frön (ekologisk)

Viktigt!

  Produktnummer: 16334321

  Den fyrkantiga blomkrukan Nature Row från Capi är en utmärkt prydnad tack vare dess naturliga design. Denna blomkruka har ett speciellt utseende tack vare dess skiktade textur. Designen är inspirerad av naturens former och strukturer. Blomkrukan är gjord av UV-resistent, 100% återvunnet plast med ett speciellt isoleringslager som skyddar plantan från värme under sommaren och frost under vintern. Blomkrukan är lämplig för både inomhus- och utomhusbruk. Kom ihåg att borra ett hål i botten om du ska placera krukan utomhus.

  Färg: Brun och svart
  Material: Plast
  Mått: 40 x 40 x 40 cm (L x B x H)
  Isolerad och frostresistent
  Extremt lätt, okrossbar och UV-resistent
  Perfekt för både inom- och utomhusbruk
  100% återvunna material
  Tillverkad i Holland

 • Tesil / Teboll - OXO Good Grips

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • RIDDER Halkfri badkarsmatta Playa 80x38 cm vit 68301

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) HIP Bäddset 6331-H Nandini 240x200/220 cm flerfärgad...

  Soffbord vit MILWAUKEE

Konstruktionsrör, L: 12,5 cm, dia. 3 mm, röd, 800st.
Tvålpumpar, H: 11 cm, vit, 6st.
FOTOTAPET SOLUPPGÅNG ÖVER KLIPPORNA

Kontakt

vidaXL Gardiner 2 st skira randvävda 140x245 cm vit

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Ask, stl. 10x10 cm, H: 3 cm, Kejsarträd, 20st., inv. mått 8,5x8,
Kista, stl. 6x9x6 cm, Kejsarträd, 3st.

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Latex Coated Gloves
Sidsovkudde 7-formad rosa

Stöd FARR!

Nonwoven Fototapet Fototapet Rose - en kvalitetstapet till markn

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Majs Borste / Nylonborste Köksrödskap - Portabel