HIP Kuddöverdrag 6097-H Milika 40x80 cm rosa nvjclz11926-Örngott

Irwin Smygvinkel 300 mm 10503547
Bo-Garden Sidovägg till partytält medium grå 4472211 Välj en sida

Poster Manikyr, 50x70 cm
Poster Modell, 100x100 cm

Russell Hobbs Ångkokare Cook@Home (20914036002)

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,OBH Nordica Kaffekvarn 2408 ConicalPrecisi (51122408)Capi Vas Nature Rib Deluxe 40x60 cm svart PKBLR1131Bordspegel Antik med låda sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Good Morning Bäddset 5736-P DEM 240x200/220 cm flerfärgat
EGLO Taklampa PORT SETON 3x60 W antikbrun 49808
Draper Tools Spänningsverktyg för stängsel 600 mm 57547

Pica Märkkrita för trä Classic Pro 590 12 st 12x120 mm röd

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.FERM Murspårfräs 1600W–150mm – WSM1008Steinel Inomhuslampa RS 16 LED glas 035105 Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",MTD Handdriven gräsklippare RM 380Emotion Dra-på-lakan strykfri 70x200 cm svart 0220.04.40 eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Good Morning Bäddset 5201-P GRAPHITE 240x200/220 cm antracit
Nature Planteringsbord hopfällbar 6020501

vidaXL Ljusslinga 400 LED inne/ute IP44 40 m varmvit

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

BAHCO Ergonomisk skruvmejselsats 6 st BE-9882

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Raaco Sortimentlåda 55 4x4-0 Tomlåda 136198Ubbink LED-Lampa 1/2" för trädgårdsfontänCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Steinel Inomhuslampa med sensor L 160 LED vit 055905FERM Skruvstäd Stål TDA1013RödFire Eldstad Fuego Small 81070

Läs mer...
Bordslampa mässing JUCAR
Taklampa vit/krom FUCINO

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Poster Kvinna i Rött 70x100 cmTrädgårdsbord 140 cm akaciaträ CENTOPapegoja på pinne
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättvidaXL Sängbord med 3 lådor brunFiskars Trädgårdssåg SW73 XtractBosch Stavmixer MSM67190 Paket Svart att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Poster Svartvit modell, 50x70 cm

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Fransk stallampa batteridriven 33 cm
NORDIC HOME CULTURE Trivas, Luftrenare, 4vägs filter, 30m²

EU-kandidaterna om Frontex' budget

vidaXL Bäddset 3 delar blommor/ränder 240x220/80x80 cm rosa

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotNature IshinkNexa Pro WRR-1 Trådlös relämottagare, fast installation, 433MHzBordsduk Röd/Vit/Blå ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Attralux LED Filament E27 Std 40W 6st
Äggjakt Trädgårdsskyltar

Viktigt!

Enamour Coffee Jar with Lid Storage Kitchenware Dining Vit Sto
12 Inch Electric Desk Fan 3 Adjustable Cooling Speed Oscillating
Ljuslykta Hurricane Trä/Glas

Kontakt

Manchester United Pillow

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Chantal Lace Table Cloth 52inches x 70inches
RIDDER Halkfri badkarsmatta Playa 80x38 cm neonblå 68303

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Bröllopsbukett Skimrande Pärla
Snabbmatskorg

Stöd FARR!

Stand Inox Ishinksstativ

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Starling adventsstjärna E27 krom