Örngott Hjärta Daniel nvjclz11680-Örngott

FERM Slipmaskin 180 W PSM1024
Landmann Grillrödskap tre delar rostfritt stål 13360 Välj en sida

Draper Tools Trädgårdsknäskydd och pall järn grön 64970
Leica avståndsmätare Disto D810 Touch

Hailo Pedalhink T2 storlek L 19 L vit 0520-429

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,wolfcraft Ryggsåg med vinklat och roterbart handtag 6925000Pica Classic Märkpenna Dry-Safe 2-6 mm snedskuren spets svartEmotion Dra-på-lakan strykfri 90x220 cm grå 0220.03.43 sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Raaco Sortimentlåda Boxxser 55 5x10-0 Tomlåda 134866
Good Morning Bäddset 5733-P PLEUN 135x200 cm flerfärgat
Einhell Excenterslip TE-OS 2520 E

Prexiso Krysslaser XL2 10 m 782483

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Emerio Mixer To Go 300 W BL-108357.6Route 66 Bilskylt 31x15cm Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Esschert Design Fågelholk Starar NKSBAHCO Verktygshållare för verktygsbälte svart 4750-MPH-1 eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

EGLO Taklampa Cossano brun 94637
3M Hörselskydd med radio Worktunes Pro Peltor svart 34732

GLOBO Bordslampa JEREMY keramik 21645T

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Einhell grå sprutpistol

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av VOREL Rörskruvstäd med gångjärn Metal Blå 36570YATO Slang- och kabeltänger flerfunktionCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Tiger Splash Eco Duschset Murcia krom 555140344Poster Mamma - Farmor A4Hailo Soptunna Big-Box Swing storlek XXL 71 L svart 0880-701

Läs mer...
Sealskin Halkmatta Leisure 40x70 cm blå 315244624
FERM Oscillerande multiverktyg 17 delar plast OTM1005

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. vidaXL Ställning för två brevlådor rostfritt stålMIPOW Playbulb Spot Vit RGB BT 240lumen 4W GU10Emerio Oljefritt värmeelement 8 flänsar 1500 W OFR-111385
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättPoster Balettdansöser, 50x70 cmYATO Hålsåg bimetall 127 mmvidaXL Plisségardin vit M04/304 att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Julgransfot med justerande fastlåsning

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Poster Kvinna i Rött 70x100 cm
Fåtölj läder brun CHESTERFIELD

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Solcellslampa LED rörelsekänslig

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotVita (Umage) Eos fjäderlampa L - LjusbrunPhilips myGarden Harvest VägglampaSolros Italian Vit 20 st frön ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
OBH Nordica Kaffebryggare Svart 2373 (51012373)
Juicer Citruspress
Dignita Alkomätare AM-8000

Viktigt!

Bordsdekoration Nappar Blå
Booty Kapsylöppnare Magnet
Ananas Ishink

Kontakt

Stag Bowl Champagneskål

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Ljus Dödskallar Svarta
Elektriskt Pannkaksjärn

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

30cl Set of 6 Röd or Vit Wine Glasses Barware
Kids at Home Tapet Butterfly rosa 100114

Stöd FARR!

12V In Car Mobile Phone And Mini USB Charger

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

12pc Cheese Serving Set 1x 2ocm Cheese Dome/ Plate, Knife, Butte