vidaXL Snurrbara barstolar konstläder 39x39x82 cm svart st 2 nvjclz11607-Stolar

Grönworks Jordfräs utan 40 V-batteri G40TL 27087
Irwin Vise-grip snabbfrisättande låstång set om 2 10WR, 6LN T77T Välj en sida

Trebs Portabel kolgrill 35 cm svart 99335
Bissell Ångmopp PowerFresh LiftOff 1600 W 1897N

Irwin Sladdlös borrbitset 4/5/6/8/10 mm 5 delar 10501938

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,GLOBO Taklampa LED MAXIME glas 49213Madison Prydnadskudde 50x50 cm kamouflage PIL7F368Grönworks Motorsåg med 40 V Ah-batteri GD40CS40 40 cm 20077UB sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Philips LED-spotlight 3 st Classic 50 W 929001215286
Einhell Luftkompressor Set 3 delar
Kerbl Hörselskydd Noise-Cancelling röd och svart 34490

Good Morning Bäddset 5742-P OLIVIA 135x200 cm flerfärgat

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.GLOBO Bordslampa JEREMY keramik 20x14x51 cm 21643T1Madison Stolsdyna med hög rygg Lilly Aqua 123x50 cm PHOSC418 Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",YATO Verktygssats skivbromsbelägg & bromsok serviceHailo Pedalhink Pure storlek M 12 L matt grå 0517-080 eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

BAHCO Magnetisk skål rund 15 cm BMD150
Good Morning Bäddset 5593-A LEON 240x200/220 cm flerfärgat

Irwin Handsåg för betong HP 700 mm 10505548

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

HIP Bäddset 6099-H Grande 200x200 cm blå

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Bolsius Doftvax med brännare Sugar & Spice 107790501887Emerio Fritös Smart Fryer 5,2 LCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.vidaXL Badrumsunderskåp massiv teak 74x45x75 cmGLOBO Taklampa LED FELIX glas krom 15039Barfat

Läs mer...
vidaXL Barnlampa fjäril
Baby Powder vaxkaka yankee candle

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. EGLO Pendellampa koppar RocamerBAHCO Stadig verktygslåda 37 L 4750PTB60YATO Kniv för mineralull 480 mm
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättEGLO Taklampa PASTERI 2x60 W grå 96369Descanso Dra-på-lakan dubbel jersey 200x220 cm grå 0215.03.48No1 Kakstansar / Bakstansar vågig kant set 11st - Exxent att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Prydnadsdekoration Enhörning Stående

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Leica Laseravståndsmätare Disto D1 40 m Blåtooth 843418
vidaXL Växtställ cedarträ 86x36x139 cm

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Poster Sleeping Beauty

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotTandpetare NedbrytbarPoster Ros i handen, 50x70 cmBrennenstuhl jordad förlängningskabel, CEE 7/7 - CEE 7/4, 3m, vi ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Nexa Trådlös inbyggnadsmottagare för 230 V LED / Dimmer (CMR-101
Uppblåsbar Tomte med Renar & Belysning
SodaStream Kolsyremaskin Spirit Vit

Viktigt!

Bordsdekoration Bebisar
XXL Nature Ishink i Akryl
Barstol Retro

Kontakt

Ljuslykta Dödskalle

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Vinglas Mr & Mrs
Stearinljus Mini till Lykta

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Papperslykta Limegrön
3 Seater Swing Seat Cover Waterproof Polyethylene Grön

Stöd FARR!

Fabulous World Tapet Cactus vit och rosa 67102-3

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Bistro Martiniglas