Koolart Streetcars 3 - nvjclz10651-Transport

NORDIC HOME CULTURE USB-Fläkt, Två lägen, Svart
LECHUZA Odlingsenhet Classico 43 LS ALL-IN-ONE taupe högglans 16 Välj en sida

vidaXL Sängbord massivt mangoträ 40x30x50 cm blå
CLP Matsalsstol Peking Tyg, mörkgrå

Pannkaksform / Form till Plättar i Silikon - Fyrkant

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Poster - Ocean No.2 40x50cmvidaXL Vitt köksskåp i trä med glasdörrLightbox färg sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Metalljusstake Gustav 7-Ljus Mässing
Vintage Poster Allium
Stansform Kakform - 30 st blandade julmotiv, ca 8 cm

Parasoll 350 cm röd

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Stjärna New Oriental KopparRådjursnät 2,0 x 20 met Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Morphy Richards Handmixer Total Control Set VitPavillon 6x3m med 5 sidodelar grå eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Världens bästa Mormor kuddfodral
Daniel Örngott Hjärta

Avtappningsslang 50mm/50m

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

vidaXL Förvaringsskåp med 14 utrymmen svart och vit 37x146x180,5

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Filt med ärmar - Röd Snug RugHIP Badlakan 5848-H Vilastre 100x180 cm flerfärgadCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.bhp Sidobord set 3 delar brun trä B154377Philips Bustan Stolpe LED 2x4.5W AntTristar Soppblender BL-4457 1050 W 1,1 L

Läs mer...
Mini Classic adventsstjärna vit
Indexlappar för pärm, Brunnen

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. HIP Bäddset 6331-H Nandini 155x220 cm flerfärgadEinhell Cirkelsåg TC-CS 1400Ubbink Dammljus LED MultiBright Float 3 1354008
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättFutech Krysslaser MC5 SV röd 031.05BAHCO Drivdornsats 6 st 3734S/6Irwin Fintandad handsåg Xpert 375 mm 10T/11P 10505555 att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Medisana Luftfuktare AH 662 60077

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
EGLO Taklampa Stellato 2 vit 95608
YATO Hålsåg bimetall 64 mm

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Kerbl Stängselaggregat Farm Patrol N 3000 363536

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotGood Morning Bäddset 5574-P Flowers 240x200/220 cm flerfärgatTiger Tvålpump Impuls Chrome 386030346vidaXL Snurrbara barstolar 2 st konstläder 45x44,5x85 cm vit ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Philips Taklampa myBathroom Calm vit 320643116
ProfiCook Citruspress PC-ZP 1018 100 W
Ubbink Rökmaskin MystMaker III 1387090
vidaXL Bäddset 3 delar klassisk 200x220/60x70 cm blå

Viktigt!

Penna för osynlig skrift med UV-lampa
Esschert Design Fågelmatare 18,5x18,5x17,8 cm grå FB191G
Emotion Dra-på-lakan strykfri 90x200 cm svart 0220.04.42

Kontakt

FERM Slagborr 800 W 13 mm PDM1052

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Einhell Automatisk hydroforpump GC-AW 1136
EGLO Vägglampa för utomhusbruk med sensor Cerno 1 Vit 75237

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Vin cooler / vas med LED belysning och blåtooth högtalare
Poster Hjärta,70x100 cm

Stöd FARR!

Matta shaggy 80 x 150 cm läder brun MUT

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Förtrollad sten