Shield Helmet icemint-snow Edelrid Lite nvjclz1064-Hjälmar

Sweare W's XC 360 Pants dark clark
Purus Sil Square Tile Insert 130 Välj en sida

Unidrain Utloppshus Med Vattenlås 75 mm Lodrätt Utlopp Grå
Marmot Boy's Cruz Convertible Pant Desert Khaki

Tretorn Unisex Nimbo Rain Pants Dark Navy

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Wilfa AP-5W LuftrenareRoyal Sous VideEmerio SC-109678.1 sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Malmbergs Tidströmbrytare Mekanisk Peha 0-120 min
Norrøna M's /29 Flex1 Board Shorts Caribbean Blå
Schneider Electric Strömbrytare Trapp 1 Pol Inf Renova Vit Blister

Strand Tvättställsblandare Koster KS-2103

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Klättermusen M's Misty Pants Dark Deep SeaBoråsTapeter Tapet A Vintage Book Vintage Hariequin 1655 Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Walltastic Väggdekor Space AdventureMillet M's LTK Speed Pants poseidon/teal blå eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

FM Mattsson Badkarsblandare 9000E 40 cc
Engblad & Co Tapet Arkiv Engblad Lotura 5380

FM Mattsson Badkarsblandare 9000E 40 cc svart/Krom

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

The North Face W's Altertude Hybrid Shorts Wood Violet Linear Floral Print

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Icebreaker W's Quantum LS Zip Hood Midnight Navy/DewBoråsTapeter Tapet Jubileum Ingrid 5480CEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Haglöfs Wind Cap MagnetiteFiona Tapet Home NW 551006Fiona Tapet Home NW 558038

Läs mer...
Fiona Tapet Ocean Colours 503016
Fiona Tapet Royal Classic 488047

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Duro Tapet Rand & Kulör Sten MellangråEngblad & Co Tapet Arkiv Engblad Sigill 5367W+G Tapet Idealdecor Murals Sakura Blossom
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättW+G Tapet Giant Art Pirate BayWalltastic Tapet Thomas the Tank EnginePaintpart Tapet Ivana Helsinki Joshua Tree Grå Vit att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Littlest Pet Shop Clip-A-Pet Jade Catkin 12 cm

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Remote control car Audi R8 GT
Leksaker Fungus Amungus Bizak 2505 (5 pcs)

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Loket Thomas Handduk 40 x 60 cm Blå

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotSvarta kängor i äkta koskinn med 12 cm skaftALF, Med andra ord Jr.Juldekoration - Flaskbeklädnad m olika motiv ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Väggdekor väggord väggtext It is the little things that
3st Hjärtan i olika storlekar
Vejers Vägglampa - Vit
Cult Design Tag till Evergrön kruka, Timjan

Viktigt!

  Produktbeskrivning

  Ultralätt och robust hjälm med airflow system

  Shield Lite är en lätt och ergonomisk hjälm i stadig konstruktion som skyddar ditt huvud mot fallande stenar och stötar. Hjälmen har en justerbar hakrem och insidan är försedd med urtagbara kuddar för extra komfort. Konstruktionen är byggd på en skyddande bas av polystyren-skum med ett skal i robust polykarbonat. Hjälmen har fästen för lampa och ovansidan har flera ventilationshål med airflow system som effektivt leder bort värme när du klättrar på krävande leder. En lätt, bekväm och tålig hjälm som tar lite plats i packningen. 

  Detaljer

  • Ultralätt och robust
  • Justerbar hakrem
  • Insida vadderad med kuddar som kan maskintvättas
  • Airflow system
  • Ergonomiskt utformad
  • Fäste för lampa
  • Säkerhetscertifikat: EN 12492, UIAA
Specifikation
Syfte
Bergsklättring, Klättring
Hjälmkonstruktion
In-Mold-teknologi  
Visir
Utan  
Vikt
220 - 239 g beroende på storlek  
Material
polystyren, polykarbonat  
Kön
Unisex
Aktuell i vårt sortiment
2018
Produktnummer
755237
 • Klättermusen M's Falen Hoodie Vit Clay Melange

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • Oras Bidéblandare Safira 1018F

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) Oras Tvättställsblandare Safira 1012F...

  Oras Tvättställsblandare Vega 1812

 • Vinyl Engångshandske Storlek (handskar): 8, M EN 455 L+D 14695 100 st
  Säkerhetslågskor Honeywell COMFORT 42 S3 Svart
  Säkerhetslågskor Uvex 1 41 S1P Svart, Röd

  Kontakt

  Saxpinne/Saxsprint

  +468-710 02 45

  info(a)farr.se

  Box 391,
  101 27  STOCKHOLM

  Glasplakett - Syster
  2 x Forearm forklift - flytt bärrem

  Medlemssidor

  Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

  RC Motorflygplan Multiplex Extra 330SC Indoor Edition 850 mm Byggsats
  Carson Modellsport Ljusenhet Vit, Gul, Röd, Blå 4 - 6 V/DC

  Stöd FARR!

  Poster - Målad häst 30x40cm

    

  SWISH

  123 327 8983

  Postgiro 520890-5

  Stånganslutning Reely Borrdiameter: 1.6 mm