vidaXL Gardiner 2 randvävda 140x175 cm blå skira st nvjclz10060-Gardiner & Tillbehör

Karta över Frösakull, Halland
Premium Sågklinga 216x30 60T Välj en sida

JO!E Mandolin
Poster Street View Paris 50x70

Karta över Sävar, Västerbotten

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Kanvas tavla, frukter 110x85 cmPoster flygfoto, 50x70 cmHousegard Optisk brandvarnare sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Vileda ViRobi Refill (136132)
Dubbla uteplats utomhus kranventil 1/2 "x 3/4" x 3/4 "bsp
Karta över Götene, Västergötland

Poster - Diamant guld no.8 40x50cm

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.GLANS lampfot svart 8,5 cm i metallvidaXL Toalettsits hård stängning MDF enkel design svart Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Glasunderlägg "BEING HAPPY IS EASY!..."Långpanna 420x290x40 mm eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Karta över Umeå, Västerbotten
Alfons Åbergs födelsedagskalender

Kalligrafipennor 8 st - Zig - 2 mm / 5 mm

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

EXCEL fönsterlampa

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Universal Allputsmedel 400 g424 Bordslampa grön plåt/ 245:-CEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Light Hill ljusstake kopparVictoria's Adventljushållare flaska 4 st 26,5cmVitlöksrivare / Rivjärn / Skärare - River Vitlök - (Grön)

Läs mer...
IBILI MOULI JULIENNE (JANSSON) 5 DISKAR/SKIVOR
018 Canvas tavla Ormbunke 195:-

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Poster Stadshuset 70x100 cmPhilips Hue Phoenix Vägglampa Vit Am (915005048301)Philips Hue Millskin spot kvadrat Vit
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättvidaXL Barstolar 2 st plast rödAxessline Desk, grenuttag med 3xCEE 7/4 uttag, 1,5m kabel, alu/sVäggdekor väggtext väggord - YESTERDAY IS HISTORY att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Philips myGarden Buzzard Vägglampa

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Dumplingsmaker
Germania Byrå med hjul vit och petrolblå 4099-183

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Walltastic Fototapet Football Crazy 41769

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotKomar Fototapet Autumn Forrest 388x270 cm 8-068Fireman Sam Handduk rödHIP Bäddset 6095-H Viridi 140x200/220 cm flerfärgat ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Beta Tools Drivdornsats 6 delar 31/B6 00031002
Raaco Verktygsväska Premium XL - 79 139533
GARDENA Pendlande sprinkler ZoomMaxx 216 m² 8127-20
Irwin Universalknivblad trapetsoid av kolstål 5 st 10504245

Viktigt!

VijverTechniek (VT) Velda (VT) Lösning för att öka vattnets alka
Emotion Dra-på-lakan strykfri 80x200 cm sand 0220.06.41
BAHCO Handsåg 22" PC-22-GT7 Profcut

Kontakt

Good Morning Bäddset 5028-P Peonies 155x220 cm rosa

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Grönworks Jordfräs utan 40 V-batteri G40TL 27087
BAHCO PROFCUT Fogsvans 375 mm PC-15-TBX

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Philips Taklampa med LED myLiving Twirly vit 17 W 318153116
wolfcraft Ryggsåg med vinklat och roterbart handtag 6925000

Stöd FARR!

Leifheit Mandolin Easy Slicer svart 03093

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

HIP Bäddset 6247-H Vandya 200x200 cm sandfärgat