TEXAS - Jeans straight leg - worn broke Wrangler STRETCH nvjclz49622-Andra

Slope 22
Cavo pendel grå/vit Välj en sida

Lexington LED Large 3-steg
Konstsmide Grindlykta Milano 7246

Scan Lamps Taklampa Cactus Vit

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Houdini Jr Power Houdi Snappy SosaIcebreaker Kids 200 Oasis Leggings Prussian BlåTrädgårdsdekoration med termometer sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Houdini Kids Toasty Pants Deeper Grön
Fold fasadbelysning, Beige/brun
Luna fasadbelysning, Antracitgrå

Scan Lamps Takspot Adelaide 4

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.HQ LED-vägglampa för utemiljöer, stor fyrkantig, antracitfärgadKonstsmide Grindlykta Mode 701 Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Konstsmide Vägglykta Sanremo 7925Heatlight Infravärmare HLW10 2000W Svart eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Design By Grönlund Taklampa Aspen
LED-Lampa GP Moodlite Globe 480

Design By Grönlund Taklampa Crystal Liten Svart / Krom

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Mountain Equipment W's Spellbinder Sleeping Bag Dark Chocolate/Blaze

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Square MaxiPhilips Piedestal Hue Impress Utbyggnadskit 1CEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Mammut M's Ayako High GTX Shoes graphite-inferno (2019)Luktärt Spanish Dancer (grandiflora) 5 st frön9 FRÖBURKAR EKO CERT. FRÖN SECRET FRÖMIX ENKLA BLOMMOR - Bara lättodlade fröer!

Läs mer...
6 FRÖBURKAREKO CERT. FRÖN SECRET FRÖMIX BY ENKLA BLOMMOR
vidaXL Klassisk blompelare MDF vit

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Houdini W's Purpose Pants Dark DenimTomat Gul Pear 20 st frön (ekologisk)Tomat Golden Roma 3 st frön
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättOras Duschblandare Vega 160 ccNorrøna M'sFalketind Flex 1 Pants Hot SapphireMora Armatur Tvättställsblandare Classic med Lyftventil att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Gustavsberg Duschblandare Coloric utlopp uppåt 150 cc Svart

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Houdini W's Log Tunic blå illusion
Cera T4 40 cc Röranslutning Upp, Duschanslutning Upp

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Grohe Avstängningsventil Costa L

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotMons Royale M's Temple Tech LS Hood Clay/9 IronStrand Tvättställsblandare Koster KO-2001Mora Armatur Tvättställsblandare MMIX Tronic Med Temperaturvröd, Nätdrift (Exkl. Transformator) ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Arc'teryx M's Incendo Long Shorts Stingrå
Malmbergs Strömbrytare Inex Infälld 2-Pol Skruvlös Satin
BoråsTapeter Tapet Sense of Silence Nocturne 6335
Klättermusen M's Magne Shorts Pine Grön

Viktigt!

Paintpart Tapet Mormors Tid 4831-5
Icebreaker W's Yanni Tank Dress Gumtree Heather
Paintpart Tapet Rullasta 8 5216-5

Kontakt

BoråsTapeter Tapet A Vintage Book French Roses 1650

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

super.natural M's 175 Base Mid Boxer Caviar
Fiona Tapet Nordic Home 442013

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Duro Tapet Natur Björk Ljusgrå
Duro Tapet Rand & Kulör Bröd Rand Extra Vit

Stöd FARR!

W+G Tapet Idealdecor Murals Tulips

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

RoomMates Kids Väggdekor Noah's Ark