EA7 Emporio Armani - Sneakers - cyano UP LACE nvjclz47318-Skor

SIKSILK EVOLUTION - Sneakers - navy
Skechers Sneakers - chocolate Välj en sida

s.Oliver Stövletter - cognac
Sorel Caribou - Vinterstövlar - brun

Saucony TRIUMPH ISO 4 - Neutrala löparskor - vit

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Supra ALUMINUM - Höga sneakers - tanTommy Hilfiger HARLOW - Sneakers - vitTommy Hilfiger WEDGE CHELSEA BOOT - Stövletter - taupe grå sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Tommy Hilfiger FLAG DETAIL - Sneakers - light grå
Tommy Hilfiger ICONIC RUNNER - Sneakers - blå
Topman UNITY CHELSEA - Stövletter - brun

Saucony FREEDOM ISO 2 - Neutrala löparskor - olive shade

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Under Armour MICRO G PURSUIT - Neutrala löparskor - vitVans ERA 59 - Sneakers - vintage vit/vintage indigo Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Walk London MARC TOE CAP - Eleganta snörskor - brunYOURTURN Höga sneakers - navy eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Saucony TRIUMPH ISO 5 - Neutrala löparskor - navy shade
Zadig & Voltaire ROMARE BELT - Cowboy- / Bikerstövletter - noir

Shepherd HENRIK - Tofflor & inneskor - antique

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Zign Sandaler - brun

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Antony Morato GEEZER - Jeans slim fit - grigioArmani Exchange Tygbyxor - grå heather effectCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.BOSS ATHLEISURE DELAWARE - Jeans slim fit - bright blåBOSS CASUAL DELAWARE - Jeans slim fit - blåBrave Soul BIKERCHAR - Jeans Skinny Fit - charcoal

Läs mer...
Carhartt WIP VICIOUS PANT LAMAR - Tygbyxor - dark navy rinsed
Cars Jeans BLAST - Jeans slim fit - lionblå

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Diesel SLEENKER - Jeans Skinny Fit - 084ykDiesel THOMMER - Jeans slim fit - 081asEmporio Armani PANTALONI - Träningsbyxor - blå navy
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättEllesse RUN - Träningsbyxor - anthraciteGabba PISA - Tygbyxor - navyGym King GOTTI JOGGER - Träningsbyxor - grå att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
INDICODE JEANS TONY - Jeans slim fit - blå wash

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
KIOMI Jeans Skinny Fit - dark-blå denim
Lee 90S RIDER - Jeans slim fit - moonstone

EU-kandidaterna om Frontex' budget

LTB JOSHUA - Jeans slim fit - kavi

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotOnly & Sons ONSMARK STRIPE PANT - Tygbyxor - dress blåsPetrol Industries Träningsbyxor - deep navyPier One Träningsbyxor - mottled light grå ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Scotch & Soda TYE - Jeans slim fit - ever blå
s.Oliver Cargobyxor - smoke grå
Superdry SUNSCORCHED - Shorts - oil skin hounds tooth

Viktigt!

Tiger of Sweden Jeans STRAIGHT - Tygbyxor - scarab grön
TOM TAILOR JOSH - Jeans slim fit - clean rinsed blå denim
Topman BRIGHT HENDRIX SKINNY - Jeansshorts - blå

Kontakt

Wrangler GREENSBORO - Jeans straight leg - el camino

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

YOURTURN Jeans Skinny Fit - dark blå denim
Wonderful Cloud

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Elastiska Skosnören (Hög Kvalitet) 100cm, Gul
Elastiska Skosnören 1 meter (Många färger att välja mellan), Himmelsblå

Stöd FARR!

Paris

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Sörja ett liv, leva ett annat : om flyktingens mörker och ljus