Triple2 - Väst - mykonos blå DUUNSOOL nvjclz46067-Kläder

Zadig & Voltaire MONASTIR WORD - Långärmad tröja - noir
Zalando Essentials Skjorta - oliv Välj en sida

Zalando Essentials FEATHER STRIP - Piké - vit/light grå
Fila 95 - Höga sneakers - monument

YOURTURN T-shirt med print - vit/light grå

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Antony Morato Sneakers - dark armyA.S.98 Snörskor - cartonASICS GEL-KAYANO - Löparskor stabilitet - mid grå/nova orange sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Call it Spring LIONES - Sportiga snörskor - navy
Base London HAVOC - Stövletter - tan
BOSS MIRAGE TENN - Sneakers - medium brun

YOURTURN Långärmad tröja - 503 - dark blå

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.BOSS ATHLEISURE LIGHTER - Sneakers - blåBianco OCTOPUS - Sneakers - vit Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",BOSS CASUAL ORLANDO - Sneakers - medium brunBrave Soul PIRATE - Espadrillos - navy eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

YOURTURN T-shirt - bas - mottled dark grå/dark blå/bordeaux
Brett & Sons Eleganta snörskor - natur tabaco/natur rouge

YOURTURN T-shirt - bas - mottled grå

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Bugatti LANDO - Eleganta snörskor - cognac

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av camel active SPARK - Sportiga snörskor - dark gråClarks RISE LACE - Sportiga snörskor - dark tanCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Clarks Originals WEAVER - Sportiga snörskor - oliveDiadora TOKYO - Sneakers - vit/burnt olive grönDiesel EXPOSURE STRIPE - Höga sneakers - indigo

Läs mer...
EA7 Emporio Armani LACE UP - Sneakers - navy
Element DONNELLY - Snörstövletter - cognac premium

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. GANT Höga sneakers - dark brunG. H. Bass & Co. WEEJUN LAYTON MOC KILTIE - Slip-ins - wineH by Hudson AXMINSTER - Eleganta snörskor - tan
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättHUGO ALLURE - Stövletter - dark rödJo Ghost Stövletter - diverJeffery West SCAR FACE EYE WOVEN DERBY - Snörskor - dark blå att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
K-SWISS RECEIVER IV CARPET - Indoorskor - vit/navy

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Lloyd NOVELLO - Stövletter - schwarz
Lowa SAN FRANCISCO GTX - Promenadskor - schwarz

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Mizuno WAVE TORNADO X2 MID - Indoorskor - ombre blå/safety gul/hawaiian ocean

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotPantofola d`Oro ALASSIO UOMO - Sneakers - dress blåPier One Sneakers - olivPULL&BEAR Slip-ins - brun ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Salomon X ULTRA 3 GTX - Hikingskor - castor grå/beluga/grön sulphur
Selected Homme SLHGAVIN TRAINER - Sneakers - grå
Sneaky Steve POISED - Snörstövletter - cognac
The North Face HIKE II GTX - Hikingskor - bone brun/rage röd

Viktigt!

  Material & skötsel

  Material100% polyamid

  Foder88% ull, 12% polylaktid

  Foder100% polyamid

  FodertjocklekLättfodrat

  SkötselrådTorktumlas ej, 30°C maskintvätt, skontvätt

  Produktinformation

  SportMountainbike, tävlingscykling

  KrageStåkrage

  KrageMed foder, hakskydd

  TillbehörReflekterande element

  FörslutningDragkedja

  FickorFickor med dragkedja

  StängningGenomgående frontdragkedja, dold

  FickorIstoppsfickor med dragkedja

  DetaljerMidjeresår

  FunktionAndningsaktiv, vattenavvisande

  ArtikelnummerT3742F005-K11

 • YOURTURN Luvtröja - purple

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • YOURTURN Luvtröja - light röd

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) YOURTURN Fluga - bordeaux...

  YMC You Must Create BIRDMAN - Sweatshirt - navy

Tommy Hilfiger ESSENTIAL FLAG DETAIL - Sneakers - vit
U.S. Polo Assn. WERNER - Sneakers - military grön
YOURTURN Snörstövletter - brun

Kontakt

Bianco HERREN - Snörstövletter - medium brun

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Versace Jeans Träningsbyxor - bordeaux
ALCOTT BERMUDA - Shorts - khaki

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

BOSS CASUAL BARCELONA - Jeans straight leg - navy
Champion Reverse Weave SPECIAL SEMI DULL - Träningsbyxor - navy

Stöd FARR!

Cinque CIBRAVO - Tygbyxor - marine

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Diesel TEPPHAR - Jeans Skinny Fit - 084ns