s.Oliver Skjorta - saphire blå dark nvjclz45651-Kläder

Tommy Jeans SIGNATURE STRIPE TEE - T-shirt med print - blå
Tommy Jeans SUMMER - Piké - blå Välj en sida

Tommy Jeans CORP LOGO HOODIE - Luvtröja - blå
Tommy Jeans LOGO HOODIE - Huvtröja med dragkedja - blå

TOM TAILOR DENIM FITTED FAUX UNI - Skjorta - mid yonder blå

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Topman GRAPHIC - Luvtröja - navyTwisted Tailor ELLROY SLIM FIT - Kostym - new blåTwisted Tailor ROGER - Fluga - navy sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Under Armour THREADBORNE FITTED - Funktionströja - carbon heather
Under Armour UNSTOPPABLE MOVE LIGHT CREW - Långärmad tröja - summit vit
Under Armour ACCELERATE OFF PITCH HOODIE - Luvtröja - batik/fuse teal

TOM TAILOR DENIM Skjorta - atlantic ocean blå

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Volcom CRISP STONE - T-shirt med print - heather gråVans VANS X MARVEL SPIDERMAN - Långärmad tröja - athletic heather Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Versace Collection Långärmad tröja - neroVersus Versace VERSUS VINTAGE LOGO - T-shirt med print - vit eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

TOM TAILOR DENIM VALUABLE JAQUARD - Skjorta - deep romantic burgundy
Viggo NORRKOPING SUIT SLIM FIT - Kostym - grå

TOM TAILOR DENIM COLLEGE OXFORD - Skjorta - sky captain blå

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

We are Cph JOSEF - Skjorta - grå

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av YOURTURN T-shirt med print - vit/grönYOURTURN Långärmad tröja - vit/multicolourödCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.YOURTURN Sweatshirt - orangeYour Turn Active Funktionströja - bros/volZadig & Voltaire MONASTIR WORD - Långärmad tröja - noir

Läs mer...
Fila 95 - Höga sneakers - monument
Bally GAVINO - Sneakers - ink

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. BOSS KENSINGTON - Eleganta snörskor - medium brunBOSS ATHLEISURE SATURN - Sneakers - dark blåBOSS CASUAL BELAIR TENN - Sneakers - vit
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättBrett & Sons Eleganta snörskor - noirBugatti MORINO - Eleganta snörskor - brunColumbia PEAKFREAK VENTURE WP LOW - Hikingskor - beige att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Camper Tofflor & inneskor - light pastel grå

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Cortica IMPULSUM MONO - Sneakers - navy
Diesel D-VELOWS - Höga sneakers - weiß

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Emporio Armani DERBY SMART BRUSHED - Snörskor - navy

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotGuess CHARLIE - Sneakers - dark gråHummel ROOT PLAY TROPHY - Indoorskor - donkerblauwJo Ghost Stövletter - diver ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
le coq sportif COURTSET - Sneakers - optical vit/evergrön
Lowa TAURUS GTX - Hikingskor - anthrazit/grün
Mizuno WAVE MIRAGE 2.1 - Indoorskor - ombre blå/safety gul/hawaiian ocean
Merrell AGILITY SYNTHESIS FLEX - Löparskor terräng - wrasse

Viktigt!

New Balance 696 V3 - Tennisskor för spel utomhus - vit/phantom/pacific
Pantofola d`Oro RUBICON UOMO LOW - Sportiga snörskor - dress blås
Pier One Sportiga snörskor - cognac

Kontakt

Scarpa ZODIAC - Hikingskor - lake blå

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Reebok FLEXWEAVE RUN - Neutrala löparskor - blå
Saucony FREEDOM ISO 2 - Neutrala löparskor - olive shade

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Shoe The Bear COLE - Sneakers - vit
Sorel 1964 PREMIUM - Vinterstövlar - tobacco

Stöd FARR!

Trussardi Jeans RUNNING - Sneakers - blå

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Tommy Hilfiger CORE CORPORATE SEASONAL - Sneakers - blå