Les Deux T-shirt med print - snow mel/navy ENCORE - nvjclz43984-Kläder

Patagonia CROSSTREK ZIP - Fleecetröja - micro grön
Pepe Jeans ORIGINAL BASIC - T-shirt - bas - gris marl Välj en sida

Pepe Jeans ORIGINAL BASIC - Långärmad tröja - eclipse
Pepe Jeans BENNET - Parkas - 968eclipse

Pretty Grön TILBY MOON - Piké - dark grön

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Pier One T-shirt - bas - bordeaux melangePier One T-shirt med print - mottled light gråPier One Piké - dark blå sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Pier One Kofta - blå melange
Pier One Sweatshirt - grön
Piazza Italia Parkas - olive grön

Original Penguin PRINTED RETRO MUSIC - Skjorta - dark sapphire

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Polo Ralph Lauren OXFORD SLIM FIT - Skjorta - crimson/vitPolo Ralph Lauren PHILLIP SLIM FIT - Skjorta - blå Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Polo Ralph Lauren T-shirt - bas - dark grå heatherPolo Ralph Lauren SLIM FIT - Piké - highland rose heather eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Original Penguin Långärmad tröja - bright vit
Polo Ralph Lauren SLIM FIT - Piké - rustic navy heath

Original Penguin GRAPHIC - T-shirt med print - dark sapphire

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Polo Ralph Lauren DOUBLE TECH - Huvtröja med dragkedja - college grön

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av PULL&BEAR MIT VERTIKALEM - T-shirt med print - vitPULL&BEAR MIT BREITEM LÄNGSSTREIFEN - Sweatshirt - gulCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Produkt PKTGMS DYLAN TEE - Långärmad tröja - vit melangeProdukt Parkas - oliverag & bone FIT TOMLIN SHIRT - Skjorta - navy gingham

Läs mer...
Reebok Classic BIG STARCREST CREW - Sweatshirt - conavy/vit
Reebok LES MILLS BODYPUMP DUAL BLEND - T-shirt med print - grå

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Strellson CERV MANDOR - Kostym - blåSamsøe & Samsøe SCANDI - T-shirt med print - vitsandro Kostymbyxor - navy
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättScotch & Soda SEASONAL GRAPHIC TEE REGULAR FIT - T-shirt med print - denim vitSelected Homme SHDONE-MYLOCELL - Kostym - dark blåSelected Homme PELLE - Kostymskjorta - skyway att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Selected Homme ANZUGHOSE - Kostymbyxor - dark grå melange

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Shelby & Sons DUNBAR - Väst - brun
SIKSILK LONG SLEEVE GYM TEE - Långärmad tröja - snow marl

EU-kandidaterna om Frontex' budget

s.Oliver Skjorta - night blå

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotSuperdry LOW ROLLER TRÄGER - Linne - electric blåSuperdry HERREN - T-shirt med print - navy blåSuperdry Långärmad tröja - royal blå ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Superdry AVIATOR ROOKIE - Parkas - troop khaki
Sweet SKTBS PADDED VEST - Väst - purple
Tiffosi LUIS - Långärmad tröja - grön
The North Face DREW PEAK - Luvtröja - dark blå/mottled light grå

Viktigt!

Tiger of Sweden Kostym - dark blå
Tiger of Sweden Jeans TANA - Sweatshirt - chesnut
Tommy Hilfiger LOGO LONG SLEEVE TEE - Långärmad tröja - blå

Kontakt

Tommy Hilfiger CREST HOODY - Luvtröja - blå

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

TOM TAILOR HENLEY - T-shirt - bas - vit
TOM TAILOR DENIM Skjorta - atlantic ocean blå

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Tommy Jeans DOBBY - Skjorta - vit
Tommy Jeans SIGNATURE CREW - Sweatshirt - dark purple

Stöd FARR!

Teddy Smith CARTON - Skjorta - total navy

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Under Armour SPORTSTYLE LOGO - T-shirt med print - petrol blå/vit