J.LINDEBERG - Väst - grå melange ATNA nvjclz43666-Kläder

New Look T-shirt - bas - dark khaki
NN07 FALK - Skjorta - light blå Välj en sida

Nudie Jeans STEN - Skjorta - orange
Native Youth METROPOLITAN HOODIE - Sweatshirt - gul

North 56°4 NORTH PARKA - Parkas - mustard

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,OLYMP No. Six Kostymskjorta - vitOLYMP Luxor Skjorta - grauOLYMP Level Five Kostymskjorta - bleu sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Olymp Tendenz Kostymskjorta - grau
Only & Sons ONSGRANDAD COLLAR - Skjorta - cashmere blå
Only & Sons Skjorta - griffin

Nicce CERIUM HOOD - Huvtröja med dragkedja - burnt ochre/deep navy

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Only & Sons ONSAOP BOXY TEE - T-shirt med print - night sky/vitOnly & Sons ONSGARTON CUTNSEW TEE - T-shirt med print - rhubarb/pussywillow grå Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Only & Sons ONSREX TEE - T-shirt med print - blå nightsOnly & Sons ONSALAN - Långärmad tröja - phantom eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Nicce RIDGE - Sweatshirt - coal/röd
Only & Sons ONSBASIC ZIP HOODIE BRUSHED - Huvtröja med dragkedja - navy blazer

Napapijri SENOS V - T-shirt - bas - bright vit

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Outcome Sweatshirt - orange

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Pepe Jeans KAIDEN SLIM FIT - Skjorta - 561indigoPeak Performance SEASTEE - T-shirt med print - medium grå melangeCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Pier One CONTRAST BUTTON SLIMFIT - Skjorta - vit/blåPier One T-shirt - bas - dark blå/vitPier One Piké - dunkelgrau-meliert

Läs mer...
Pier One Kavaj - mottled grå
Polo Ralph Lauren EASYCARE PINPOINT OXFORD CUSTOM FIT - Skjorta - gul

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Polo Ralph Lauren BASIC MESH SLIM FIT - Piké - aviator navyPolo Ralph Lauren WAFFLE - Pyjamasbyxor - cruise navyPS Paul Smith ZIP HOODY - Huvtröja med dragkedja - grön
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättPULL&BEAR MIT PALMENFOTO - T-shirt med print - vitPULL&BEAR MIT BAUCHTASCHE - Luvtröja - gulProdukt WAFFLE TEE - Långärmad tröja - navy blazer att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Rödefined Rebel DALE TEE - T-shirt - bas - marsala

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Reebok EPIC LIGHTWEIGHT SHORT - Träningsshorts - röd
River Island T-shirt med print - rosa

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Strellson ALLEN MERCER - Kostym - navy

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotSelected Homme Kostymskjorta - gråSelected Homme SLHSLIMPEN - Kostymskjorta - light blåSelected Homme Piké - dark sapphire ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
s.Oliver SLIM FIT - Piké - intense rosa
Superdry ULTIMATE UNIVERSITY OXFORD - Skjorta - dark röd
Superdry T-shirt - bas - grå marl
Superdry LITE MIT TASCHE UND DURCHGEHENDEM PRINT - T-shirt med print - röd

Viktigt!

Superdry MIT RUNDHALSAUSSCHNITT UND FARBSPRITZER - T-shirt med print - mottled dark röd
Superdry LET HERITAGE CLASSIC - T-shirt med print - vit
Superdry VINTAGE LOGO PANEL CREW - Sweatshirt - casual navy/icemarl/upstategold

Kontakt

Superdry MIT RAGLANÄRMELN - Huvtröja med dragkedja - dust street works

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Superdry GYM TECH CUT CREW - Sweatshirt - grå grit
Triple2 DUUNSOOL - Väst - mykonos blå

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

The North Face TECH SHORT SLEEVE - T-shirt med print - turkish sea heather
Tiger of Sweden JILE - Kostym - irish creme

Stöd FARR!

Tommy Hilfiger GINGHAM SHIRT - Skjorta - röd

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Tommy Hilfiger BASIC TIPPED REGULAR - Piké - blå