PAUSE - Huvtröja med dragkedja - grå melange Hope HOODIE nvjclz43347-Kläder

Mads Nørgaard THOR - T-shirt - bas - army
Massimo Dutti AUS DER KOLLEKTION - Kostymväst - dark grå Välj en sida

Massimo Dutti MIT DOPPELSTREIFEN - Skjorta - röd
Massimo Dutti MIT KONTRASTBIESEN - Väst - grön

Lyle & Scott CUT AND SEW - Piké - navy

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Mango SLIM FIT - Skjorta - vitMango EMERITOL - Skjorta - light blåMango CACIO - Skjorta - röd sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Mango ON - Sweatshirt - royal blå
Marc O'Polo LONG SLEEVE GENUINE - Skjorta - combo
Marc O'Polo SET - Pyjamas - nightblå

Lyle & Scott SLIM STRETCH - Piké - burgundy

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Mennace BASIC SIGNATURE - Sweatshirt - grå marlMinimum WALTHER - Skjorta - picante Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Minimum CARLOW - Parkas - röd clayMitchell & Ness NBA INDIANA PACERS SWINGMAN - Klubbkläder - dark blå eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Lyle & Scott OTTOMAN KNITTED BOMBER - Kofta - dark navy
McQ Alexander McQueen HARNESS - Skjorta - optic vit

Lyle & Scott LOGO - Sweatshirt - navy

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Mustang BOLDSTRIPE - T-shirt med print - grå/dark blå

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Twisted Tailor KAHUE - Kavaj - goldObey Clothing LANDRI - Skjorta - coral multiCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Obey Clothing EYES - Luvtröja - rödOLYMP No. Six SUPER SLIM FIT - Kostymskjorta - blauOLYMP Level Five BODY FIT - Kostymskjorta - schwarz

Läs mer...
Only & Sons ONSZAZASS - Skjorta - cashmere blå
Only & Sons ONSNASA TEE - T-shirt med print - vit

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Only & Sons ONSETHAN - Parkas - deep depthsOriginal Penguin EMBROIDRED LOGO TEE - T-shirt - bas - dark sapphirePetrol Industries BIG OPTION - T-shirt med print - electric blå
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättPatagonia FLYING FISH - T-shirt med print - kastanos brun /high seasPeak Performance LOGO - T-shirt med print - island blåPier One Kostymskjorta - röd att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Pier One Piké - blå

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Polo Ralph Lauren OXFORD SLIM FIT - Skjorta - hunter gree
Polo Ralph Lauren FEATHERWEIGHT - Skjorta - aviator navy/röd

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Polo Ralph Lauren BASIC SLIM FIT - Piké - newport navy

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotProdukt PKTGMS SUNNY BADGE TEE - T-shirt med print - vitRödefined Rebel JOEL TEE - Linne - vit/mist grönReebok Classic CREW - Sweatshirt - conavy ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Samsøe & Samsøe FRANKIE PANTS - Kostymbyxor - dark sapphire
sandro FINE CLASSIC FIT - Kostymskjorta - sky blå
Scotch & Soda CLASSIC GARMENT DYED - Piké - faded rosa
Selected Homme SHDONENEW MARK SLIM FIT - Skjorta - bright vit/röd/navy/vit

Viktigt!

Selected Homme Kostymbyxor - dark brun
Selected Homme Sweatshirt - pumpian röd
SIKSILK TOURNAMENT LONG SLEEVE - Långärmad tröja - navy

Kontakt

s.Oliver REGULAR FIT - Skjorta - postcard blå

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Soulland BAI - Skjorta - multi
Superdry ORANGE LABEL VINTAGE - T-shirt med print - deep lagoon grit

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Superdry T-shirt med print - flint grå grit
Superdry MIT PRÄGUNG - Långärmad tröja - navy blå

Stöd FARR!

Superdry KLASSISCHES LONGBEACH - Piké - vit

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Superdry VINTAGE LOGO - Sweatshirt - blå