Wallis GEO SHIFT Fodralklänning - cornflour blå - DRESS nvjclz39454-Kläder

Esprit Maternity PANTS - Jeans slim fit - dark wash
Even&Odd A-linjekjol - röd/blå Välj en sida

Even&Odd Jeans Skinny Fit - grå
Even&Odd Curvy Jeans Skinny Fit - dark blå denim

Dr.Denim PLENTY - Jeggings - punk röd

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Forever New HEIDI HIGH RISE ANKLE GRAZER - Jeans Skinny Fit - siena blåGestuz MIRA SKIRT - Pennkjol - antique bronzeGina Tricot CURVE - Jeans Skinny Fit - rinsed denim sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

GAP SKINNY RINSE - Jeans Skinny Fit - blå denim
Guess 1981 - Jeans Skinny Fit - juniper blå
Honey Punch FINISHED SKIRT - A-linjekjol - champagne

Dr.Denim WASSILY DUNGAREES  - Hängselbyxor - hawkins blå

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Iro PLUME - Pennkjol - mixed gråIvyrevel DIVINE SKIRT - A-linjekjol - purple Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",J.CREW VINTAGE UNFINISHED HEM - Jeans slim fit - faded midnightJunarose JRFIVE SHAPE - Jeans Skinny Fit - dark grå denim eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

DRYKORN CARLOTTA - A-linjekjol - röd
JDY JDYMAGIC - Jeans Skinny Fit - light blå denim

DRYKORN PULL - Jeans slim fit - dark blå denim

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

KARL LAGERFELD METALLIC COATED - Jeans Skinny Fit - gunmetal

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Lee ELLY - Jeans slim fit - dark blåLTB VALERIE - Jeans bootcut - julune washCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Missguided SUPERSTRETCH SKIRT - Minikjol - rödmint&berry Minikjol - ginger breadMadewell INCH WASH - Jeans Skinny Fit - larkspur

Läs mer...
MINKPINK HIGHWAY STRAIGHT LEG JEAN - Jeans straight leg - light vintage blå
Marc O'Polo TROUSER REGULAR WAIST - Jeans slim fit - dark blå rinse wash

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Mustang SISSY - Jeans straight leg - medium darkNAF NAF LACORTO - A-linjekjol - imprimeNew Look DISCO - Jeans Skinny Fit - blå pattern
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättNoisy May NMEVE ANKLE SKINNY - Jeans Skinny Fit - medium blå denimNeedle & Thread DOTTED MIDAXI SKIRT - A-linjekjol - rougeONLY CARMEN - Jeans Skinny Fit - medium blå denim att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
ONLY MID ANKLE RAW - Jeans Skinny Fit - dark blå

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Opus RINAKO - Pennkjol - slate grå melange
Pepe Jeans NEW BROOKE - Jeans slim fit - uc1 denim

EU-kandidaterna om Frontex' budget

PULL&BEAR CULOTTE - Tygbyxor - bordeaux

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotSelected Femme Jeans Skinny Fit - medium blå denimStradivarius MIT REISSVERSCHLUSS - Minikjol - grönSuperdry RILEY GIRLFRIEND - Jeans relaxed fit - indigo splash ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Topshop JAMIE - Jeans Skinny Fit - new mdt
Vila VIPINSTRIPE SKIRT - A-linjekjol - medium grå melange
Vero Moda VMSOPHIA RAW ANKLE JEANS - Jeans Skinny Fit - medium blå denim
Weekday VOYAGE - Jeans straight leg - blå denim

Viktigt!

Sportmax Code EMBASSY - Jeans slim fit - nachtblau
Naketano Luvtröja - mottled grön
HUGO TIE - Slips - dark grön

Kontakt

Jan Vanderstorm Sweatshirt - bordeaux

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Pantone Strumpor - moss
Superdry MIT GRAFIK - Funktionströja - turquoise

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

1904 COLBURN GEO PRINT DARY - Skjorta - navy
Key Largo CHEESE - Långärmad tröja - vit

Stöd FARR!

Eterna Skjorta - bordeaux, dark blå

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Benetton Piké - navy