Weekday DAKOTA - - off-vit Skjorta nvjclz39409-Kläder

edc by Esprit SKIRT - A-linjekjol - blå
edc by Esprit Jeggings - blå medium wash Välj en sida

edc by Esprit Jeansshorts - blå dark wash
Esprit SKIRT - A-linjekjol - petrol blå

Dorothy Perkins Tall SHAPING - Jeans Skinny Fit - grå

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Even&Odd Jeansshorts - mid blå denimExpresso LISSABON - Pennkjol - schwarzFrame Denim LE HIGH - Jeans Skinny Fit - blå heren sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Springfield PUSH UP - Jeans slim fit - blås
French Connection ANTIQUE DYE - Jeans straight leg - light baked cherry
Gina Tricot GINA CURVE FOLD UP - Jeans Skinny Fit - blå

Dorothy Perkins PENCIL - Pennkjol - khaki

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.GAP SKINNY RINSE - Jeans Skinny Fit - blå denimGuess Jeggings - groves Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",HUGO RALIKO - A-linjekjol - open blåIVY & OAK WRAP SKIRT VOLANT - A-linjekjol - lemon sorbet eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Dorothy Perkins GEO - Minikjol - röd
J Brand MARIA HIGH RISE - Jeans Skinny Fit - blå denim

Dorothy Perkins MIDI - Pennkjol - burgundy

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Josephine & Co CARLOS SKIRT - Pennkjol - grön

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Liu Jo Jeans RAMPY - Jeans slim fit - denim blåLee 90S SCARLETT - Jeans Skinny Fit - vintage wornCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Lee ELLY - Jeans straight leg - blå denimLTB MOLLY - Jeans slim fit - senate washMissguided ANIMAL SHIMMMER SNAKE RUCHED SIDE PENCIL SKIRT - Pennkjol - röd

Läs mer...
mint&berry Omlottkjol - dark grön
More & More Jeans slim fit - dark blå

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Miss Selfridge MARIE - Jeans slim fit - blå denimMoves SAINT - A-linjekjol - deep waterMos Mosh MUSCAT 7/8 - Jeans slim fit - blå denim
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättNeuw MARILYN - Jeans Skinny Fit - soho blåNoisy May NMPENJA SKIRT - Pennkjol - molten lavaNoa Noa CORDUROY - A-linjekjol - toasted coconut att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
ONLY ONLOLIVIA - A-linjekjol - night sky/anchor vit

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
ONLY ONLBLAIR MID ANKLE PANT - Jeans Skinny Fit - kalamata
Part Two NAURA - Pennkjol - navy blazer

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Pepe Jeans AURORA - Flaröd jeans - r 000

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotRiver Island Flaröd jeans - mid authSee by Chloé A-linjekjol - multicolor/gråSoaked in Luxury TAMARA - A-linjekjol - nautical blå ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Topshop Tall JAMIE - Flaröd jeans - blå denim
Topshop Tall JONI - Jeans Skinny Fit - mid denim
Vila VIFAITH - Pennkjol - castor grå
Vero Moda Jeans slim fit - medium blå denim

Viktigt!

Weekday BODY - Jeans Skinny Fit - light
Sportmax Code VENOSA - Pennkjol - weiss
Naketano Sweatshirt - light grå

Kontakt

HUGO TIE - Slips - dark grön

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Jan Vanderstorm NITHARD - Väst - dunkelblau
Paul Smith MEN TIE CLASSIC - Slips - rosa

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Superdry FLEX HOOD - Luvtröja - grå marl
1904 CONVERSATIONAL TEE - T-shirt med print - vit

Stöd FARR!

Key Largo MARCEL - Kofta - anthra

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Eterna SLIM FIT HAI-KRAGENMIT PATCH - Kostymskjorta - lilac