TOM TAILOR BASIC Långärmad tröja - intense purpur purple WATERFALL - nvjclz38347-Kläder

Vero Moda V-AUSSCHNITT - Blus - dark grön
Vero Moda VMSARAH DOT MIDI - Blus - night sky/holy grön Välj en sida

Vero Moda VMSTINNA - Blus - night sky/snow vit
Vero Moda VMHANNA SHORT - Blazer - dark grå melange

Vero Moda VMTHEA - Blus - pristine

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Vero Moda Parkas - night skyVero Moda Curve VMBIRTA - Blus - rumba rödVince Camuto Plus COLLARED HENLEY RUMPLE BLOUSE - Blus - camo grön sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Ivko CARDIGAN - Kofta - marine
Violeta by Mango PANTER - Skjortklänning - khaki
Violeta by Mango MAOS - Blus - khaki

Vero Moda VMVANNA TEE - T-shirt - bas - smoke blå

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Varley SHERMAN BRA - Sport-bh - olive snakeWarehouse SPRIG FLORAL MIDI DRESS - Jerseyklänning - gul Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Warehouse SPLIT CUFF - Tunika - bright blåSchmuddelwedda Parkas - marine eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Vero Moda T-shirt med print - ombre blå
WeSC JUDITH - Sweatshirt - burnt rose

Vero Moda VMAVA PLAIN 3/4 PRINT - Långärmad tröja - snow vit

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Weekday GRACE - T-shirt - bas - rosa

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Wallis SHOULDER - Blus - blåWallis PONTE - Blazer - stoneCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Wallis Petite PALM LEAF TIE SIDE - T-shirt med print - off vitSportmax Code VALLE - Vardagsklänning - blauYAS YASLORIS BEADED DRESS - Festklänning - henna

Läs mer...
YAS Blus - night sky
YAS YASFLOSS SHORT CARDIGAN - Kofta - orange

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Zizzi MCAMILLA CARDIGAN - Kofta - dark grå melangeZalando Essentials Linne - burnt hennaZalando Essentials Kofta - dark blå
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättZalando Essentials Maternity T-shirt med print - winetastingZalando Essentials Curvy Piké - cloud dancer3x1 Jeans straight leg - corey att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Freeman T. Porter ALEXA - Jeans slim fit - necton

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Anna Field A-linjekjol - dark blå
Bershka MIT REISSVERSCHLUSS - A-linjekjol - bordeaux

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Bershka Jeansshorts - blå

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotDorothy Perkins DARCY - Jeans Skinny Fit - authenticDRYKORN MOM - Jeans relaxed fit - light-blå denimEnvii ENWOOLF SKIRT - A-linjekjol - multi-colouröd ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Gina Tricot CURVE - Jeans Skinny Fit - rinsed denim
Honey Punch LACE UP - Minikjol - röd
J Brand ALANA - Jeans Skinny Fit - coated juniper
JDY JDYFELINE - Jeans Skinny Fit - dark blå denim

Viktigt!

Lost Ink FLORAL PRINT WRAP DETAIL PENCIL SKIRT - Pennkjol - multi
Lee SCARLETT HIGH - Jeans Skinny Fit - gunmetal
LTB MINA - Jeans Skinny Fit - leira wash

Kontakt

mint&berry A-linjekjol - dark blå

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

MAMALICIOUS MLNATALY SKIRT - Pennkjol - snow vit
Mavi LUCY - Jeans Skinny Fit - dark blå denim

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Monki RIVER SKIRT - A-linjekjol - rosa
NAF NAF GMARIE - Flaröd jeans - blå denim

Stöd FARR!

Noisy May LUCY - Jeans Skinny Fit - medium blå denim

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Oasis DUNGAREES - Hängselbyxor - dark wash