Tommy Hilfiger MONIQUE - Skjorta - vit nvjclz38274-Kläder

Vero Moda VMVANNA TEE - T-shirt - bas - jolly grön
Vero Moda VMKATIE - Skjorta - vit Välj en sida

Vero Moda SINGLET - Linne - slate/bine
Vero Moda VMVALLY SINGLET - Linne - rose violet

Vero Moda VMKENZIE - Vardagsklänning - night sky

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Vero Moda VMGILI FOLLY SINGLET - Linne - gibraltar seaVero Moda VMBOCA 3/4 BLOUSE - Blus - misty roseVero Moda Skjorta - light grå sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Vero Moda VMNANCY LONG - Blazer - night sky
Vero Moda Kofta - night sky
Vero Moda VMDINA LONG - Trenchcoat - salute

Vero Moda VMFRIDA SINGLET SHORT DRESS VIP - Vardagsklänning - eclipse/frida

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Vero Moda Curve VMCLASSIC - T-shirt - bas - light grå melangeVince Camuto Plus TILE WILDFLOWER - Tunika - ecru cloud Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Vero Moda Petite VMHELENA MAYA - Blazer - night skyVioleta by Mango DIETRICH - Skjorta - beige eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Vero Moda Maxiklänning - sepia rose
Violeta by Mango YULIA - Sweatshirt - grå

Vero Moda Skjortklänning - sepia rose

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Warehouse FRILL SLEEVE DRESS - Vardagsklänning - navy

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Weekday ORTONA BLOUSE - Blus - vit/blåWAL G. FLORAL DRESS - Vardagsklänning - rosaCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Vit Stuff LITTLE FLOWERS CARDI - Kofta - dark blåWallis WRAP FOREST - Poncho - tealWallis SEAM CARDI - Kofta - navy

Läs mer...
Wallis Petite PALM LEAF TIED SIDE DRESS - Fodralklänning - khaki
Sportmax Code JOHN - T-shirt med print - weiss

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. someday. KAMILL - Långärmad tröja - contemporary blåYAS Tall YASCHARON - Trenchcoat - night skyZizzi MMACY - T-shirt - bas - botanical garden
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättZalando Essentials Långärmad tröja - bordeauxZalando Essentials Skjorta - vitZoe Karssen LOOSE FIT LONG SLEEVE - Långärmad tröja - salute att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Zalando Essentials Maternity Blus - bordeaux

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Herrlicher PITCH SLIM CROPPED - Jeans Skinny Fit - tar
7 for all mankind CROPPED BOOT - Jeans bootcut - melrose

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Agolde 90 S MID RISE LOSE FIT - Jeans relaxed fit - placebo

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotCream ALISON SKIRT - A-linjekjol - hunter grönDiesel SLANDY - Jeans Skinny Fit - indigoDorothy Perkins BELTED DARCY - Jeans Skinny Fit - blå denim ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Even&Odd PUSH UP SKINNY - Jeans Skinny Fit - dark-blå denim
Springfield SUPER PUSH UP COLOR - Jeans slim fit - vit
GAP ZIP - A-linjekjol - new riverbed
HUGO GILLJANA - Jeans Skinny Fit - medium grå

Viktigt!

J.CREW PETITE PULL ON - Jeans Skinny Fit - indigo
Kaporal POWER - Jeans slim fit - vit denim
Liu Jo Jeans UP CHARMING - Jeans Skinny Fit - up denim grå

Kontakt

Lee MARION - Jeans straight leg - cool daze

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Missguided SKATER - A-linjekjol - grön
Madewell THE PERFECT SUMMER IN DESTRUCTED HEM - Jeans straight leg - valera

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Mango MTERNIT - Jeans slim fit - grå denim
Mother RASCAL ANKLE SNIPPET - Jeans slim fit - girl crush

Stöd FARR!

WEEKEND MaxMara RENNA - A-linjekjol - mittelgrau

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

New Look GRANOLA - Jeans relaxed fit - mid blå