Superdry MADDOX - Långärmad tröja - vit nvjclz37955-Kläder

Vila VICAVA - Vardagsklänning - light grå
Vila VICEDREZ 3/4 SLEEVE DRESS - Vardagsklänning - pine grove Välj en sida

Vila VIALITTA DRESS - Vardagsklänning - navy
Vila VINEMA ZEENA DRESS - Skjortklänning - cloud dancer

Under Armour THREADBORNE RUN TANK - Funktionströja - formation blå

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Vila VICAVA - Blus - grisailleVila VIJADYN - Skjorta - surf the webVila VIRODICA - Blus - pine grove sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Vila Skjorta - royal blå
Vila Blus - dark blå
Vila VIHEAVEN - Parkas - castor grå

Under Armour THREADBORNE SWYFT - T-shirt med print - neon coral

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Vila VIRIL - Kofta - beigeVila VICHENNI - Kofta - clematis blå Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Volcom SIMPLY STONED - Långärmad tröja - vitVersace Collection T-shirt med print - blå eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Under Armour HEXDELTA SHORT SLEEVE - Funktionströja - after burn/reflective
Vince Camuto MIX MEDIA TIE FRONT BLOUSE - Blus - summer rose

Under Armour PERPETUAL SHORT SLEEVE - T-shirt - bas - vit/tonal

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Vero Moda Vardagsklänning - bayberry

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Vero Moda Långärmad tröja - rosaVero Moda VMEDNA STRIPE BLOUSE - Blus - eggnog/ketchupCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Vero Moda LANGARM OFF-SHOULDER - Blus - laurel wreathVero Moda LANGES - Skjorta - dark blå denimVero Moda Blazer - misty rose

Läs mer...
Vero Moda MIT PAILLETTEN - Kofta - medium grå
Vero Moda Tall VMHELENA MAYA - Blazer - night sky

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Vivienne Westwood Anglomania VIRGINIA DRESS - Vardagsklänning - rustWarehouse CUT WORK FRONT CAMI - Linne - rustSchmuddelwedda ANORAK - Parkas - mustard
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättWeekday ALAN TEE - T-shirt - bas - vitWAL G. DRESS - Fodralklänning - dark grönWallis PRETTY FLOWER DRESS - Vardagsklänning - ink att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Wallis PYTHON - Långärmad tröja - grå

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
YAS YASSAVANNA - Maxiklänning - star vit/grön
YAS Långärmad tröja - gul

EU-kandidaterna om Frontex' budget

someday. QUENDRA - Vardagsklänning - dark grå

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotZalando Essentials Tall T-shirt - bas - cadmium grönZalando Essentials Maternity T-shirt med print - sweet lavendar3x1 STRAIGHT AUTHENTIC - Jeans slim fit - raven ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Bershka MIT HOHEM BUND - Jeans slim fit - grå
comma casual identity KURZ - A-linjekjol - blå

Viktigt!

Diesel D-IZZIER - Flaröd jeans - indigo
DP Maternity OBINDA - Jeans Skinny Fit - indigo
edc by Esprit SKIRT - A-linjekjol - taupe

Kontakt

Esprit Maternity SKIRT SUSTAINABLE - Pennkjol - night blå

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Frame Denim ALI - Jeans Skinny Fit - grove street
Gina Tricot LISEN - Jeans Skinny Fit - dark blå

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

HUGO RIZALIA - A-linjekjol - navy
Jennyfer BAGI - A-linjekjol - röd

Stöd FARR!

KARL LAGERFELD Pennkjol - röd

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Leon & Harper JAYGGER CARNATION - A-linjekjol - navy