ONLY - Skjorta - light blå CARSESAME Carmakoma nvjclz36446-Kläder

River Island Linne - gold
River Island Linne - ivory Välj en sida

River Island Blus - gold
River Island Plus Sweatshirt - camel

Reebok TEE - T-shirt - bas - vit

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Rosemunde Kofta - vintage powderRosemunde BENITA - Linne - zephyr roseRoxy AFTER SURF - Luvtröja - anthracite heather sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Rachel Zoe HEATHER - Fodralklänning - navy
Seraphine JOELENE 3/4 SLEEVE - Jerseyklänning - claret
Saint Tropez BLOUSE - Blus - röd

Reebok LES MILLS® - Funktionströja - dark grön

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Supermom TEE WASHED - T-shirt med print - armySamsøe & Samsøe MAINS TEE - Blus - golden rod Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Samsøe & Samsøe NOR CARDIGAN - Kofta - grå melangesandro ROW - Vardagsklänning - nude eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Reebok BIG DELTA - Tights - blå
Scotch & Soda RELAXED FIT TEE - T-shirt med print - rose

Reebok COMBAT LUX BOLD - Tights - offvit

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

See by Chloé Vardagsklänning - orange

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Selected Femme SFDARLA CARDIGAN - Kofta - sand dollarSecond Script Petite STELLA DRESS - Jeansklänning - indigoCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Sista Glam RONA - Jerseyklänning - navyStorm & Marie FLASH - Maxiklänning - röds.Oliver T-shirt - bas - berry

Läs mer...
s.Oliver KURZARM - Blus - navy
s.Oliver LANGARM - Kofta - grön

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Steffen Schraut DARLING RUFFLE BLOUSE - Skjorta - meadow flowersStradivarius MIT SCHRIFTZUG - T-shirt med print - beigeStradivarius MIT KNÖPFEN - Blazer - dark blå
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättSuperdry SPORTY STRIPED DRESS - Fodralklänning - eclipse navySuperdry MIT AUFNÄHER - T-shirt med print - cypressSuperdry VINTAGE LOGO STRIPE ENTRY TEE - T-shirt med print - optic att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Superdry Långärmad tröja - off-vit

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Superdry REAL ORIGINALS ENTRY HOOD - Luvtröja - oatmeal marl
Superdry Huvtröja med dragkedja - light grå

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Stella Nova RONA - Skjorta - rosa army

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotTommy Hilfiger KELLIE 3/4 - Långärmad tröja - blåTommy Hilfiger HERA - Sweatshirt - grönTOM TAILOR SOLID BUTTONED - Blus - deep meadow grön ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
TOM TAILOR DENIM OTTOMAN CREW - Långärmad tröja - soft peach
Tommy Jeans CLASSICS TEE - T-shirt - bas - fuchsia purple
Topshop WAFFLE - Långärmad tröja - röd
Topshop BUTTON CROP - Kofta - charcoal

Viktigt!

TWINTIP Fodralklänning - blå
TWINTIP Luvtröja - dark blå melange
Under Armour BREATHELUX JACQUARD - Tights - vit/tonal

Kontakt

Vila VILUCY FAV LUX - Vardagsklänning - earth röd/keris

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Vila VIFI - T-shirt med print - total eclipse snow vit
Vila VILUCY - Tunika - ash rose

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Vila VINAJA NEW LONG - Kofta - garden topiary
Vila VICABLA KNIT DETAIL CARDIGAN - Kofta - barberry

Stöd FARR!

Vince Camuto FLUTTER CUFF BLOUSE - Blus - classic navy

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Vero Moda VMBOCA BLOUSE - Blus - winetasting