Marc O'Polo BLOUSE - Blus - vit CUFF DETAILED nvjclz35332-Kläder

Object OBJFARINA EASY - Blus - sky captain/purple/röd
Object Kofta - berry Välj en sida

Object Kofta - light grå
ODLO ROYALE - Fleecetröja - vit/concrete grå

Native Youth Vardagsklänning - burgundy

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,ONLY Jeansklänning - medium blå denimONLY ONLNICOLE MIX - T-shirt med print - kalamataONLY ONYISA CAPSLEEVE - T-shirt - bas - cloud dancer sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

ONLY Långärmad tröja - rose smoke
ONLY MIT LANGEN ÄRMELN - Långärmad tröja - port royale
ONLY Blus - hazelnut

Native Youth SEFTON CROP - Blus - vit

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.ONLY ONLSEMRA - Blus - kalamataONLY ONLALICANTE - Blus - röd Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",ONLY ONLORLANDO - Blus - night skyONLY ONLICON ANNA - Blazer - night sky eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Native Youth OAKFIELD - Blazer - olive
ONLY ONLBILLA CARDIGAN - Kofta - light grå melange

Oasis Maxiklänning - mid orange

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

ONLY Sweatshirt - flame scarlet

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av ONLY Tall ONLMAYE LONG CARDIGAN - Kofta - light gråMarc O'Polo DENIM LONG SLEEVE - Långärmad tröja - vitCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.OYSHO Tights - blåPatrizia Pepe ABITO DRESS - Vardagsklänning - röd poisPart Two KYLIE - Blazer - ketchup

Läs mer...
Patagonia AHNYA PANTS - Träningsbyxor - navy blå
Opus SUPER SCALE - Långärmad tröja - simply blå

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Pepe Jeans ERIN - Luvtröja - moussePieces Blus - victoria blåPetit Bateau TUNE - Långärmad tröja - smoking/ogre/multicolor
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättSosa Clove HODDY DRESS - Vardagsklänning - soft gråPolo Ralph Lauren HEIDI - Skjorta - carmel rosaPolo Ralph Lauren CLASSIC FIT - Skjorta - indigo/röd att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Polo Ralph Lauren MAGIC - Sweatshirt - vit

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
PULL&BEAR MIT STEHKRAGEN IM LEOPARDEN-LOOK - Vardagsklänning - röd
PULL&BEAR MIT KAROPRINT - Blus - röd

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Miss Selfridge Petite DRESS - Skjortklänning - rosa

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotReebok Classic CREW - Sweatshirt - collegiate navyReebok LUX BOLD 7/8 - Tights - grönRich & Royal SLUB PEPLUM LONGSLEEVE - Långärmad tröja - forest grön ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Roxy MY OWN SUN - T-shirt med print - fall leaf
Saint Tropez CONFETTI DRESS - Maxiklänning - blå
Samsøe & Samsøe MAINS TEE - Blus - darkest spruce

Viktigt!

Second Female CARLA - Blus - salute
Selected Femme SFDYNELLA - Blus - skyway
Second Script Curve BARDOT - Blus - denim

Kontakt

Simply Be BALLOON SLEEVE CABLE - Kofta - light grå marl

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

s.Oliver LANGARM - Långärmad tröja - brilliant cobalt
Soyaconcept FELICITY - Långärmad tröja - grape

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Spring Maternity VINA FLAP EGGPLANT - Långärmad tröja - purple
Stradivarius MIT RIPPENMUSTER UND KNÖPFEN - T-shirt med print - vit

Stöd FARR!

Superdry TAYLA SKATER - Vardagsklänning - röd

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Superdry Linne - röd