Copenhagen CAMI - Linne - royal navy blå Love MARISA nvjclz34622-Kläder

Miss Selfridge BUTTON FRONT PINNY DRESS - Jeansklänning - dark wash blå
Miss Selfridge POLKA DOT HANKY HEM MIDI - Vardagsklänning - rust Välj en sida

Miss Selfridge MERCI TEE - T-shirt med print - ivory
Miss Selfridge TRADE STRIPE TIE FRONT - Skjorta - blå

Marc O'Polo DOUBLE BREASTED - Blazer - tinted ink

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Modström CYLER - Blus - porcelainMoves HAO - Vardagsklänning - solar powerMossman THE VISIONARY DRESS - Vardagsklänning - musk sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Monki ANDIE DRESS - Vardagsklänning - dark blå/bordeaux/orange
Monki QAKA BLOUSE - Blus - dark grön
Mother of Pearl CINDY - Skjorta - röd

Marc O'Polo CARDIGAN RAGLAN SLEEVE - Kofta - ruby revolt

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.MAX&Co. CACAO - Blus - midnight blåWEEKEND MaxMara CANNONE - Skjortklänning - ultramarine Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",WEEKEND MaxMara CESY - Långärmad tröja - schwarzMos Mosh LUVA FLORE BLOUSE - Blus - rose eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Marc O'Polo LONG-SLEEVE - Kofta - misty morning
New Look Maternity MATERNITY ANIMAL WRAP - Vardagsklänning - brun

Marc O'Polo CARDIGAN WITH HOOD - Kofta - mercury melange

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Noppies MALIN WAY - Parkas - army

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av NA-KD SNAKE PRINT TEE - T-shirt med print - gråNew Look Tall TAMIMI DITSY DRESS - Vardagsklänning - blåCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.New Look VERONICA CREW - Långärmad tröja - bright orangeNew Look PLAIN LEAD - Skjorta - mustardNew Look CARDI - Kofta - berry

Läs mer...
ONLY Play ONPSHINA - T-shirt med print - neon punk
ONLY Play ONPELINA PANTS CURVY - Träningsbyxor - navy blazer

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Noa Noa WAFFLE - Vardagsklänning - blå nightsNoa Noa BASIC - Kofta - reflecting pondNeedle & Thread CLOVER GLOSS GOWN - Festklänning - graphite
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättNative Youth Vardagsklänning - burgundyOasis STAR EMBELLISHED CAMI - Linne - multiObject KETTENPRINT - Vardagsklänning - antique vit att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Object OBJCODY EVELYN CARDIGAN - Kofta - light mahogany

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
ONLY ONLAVENUE STRIPE BOX - Långärmad tröja - cloud dancer/surf the web
ONLY ONLISABEL BOX - T-shirt med print - dark grön

EU-kandidaterna om Frontex' budget

ONLY ONLMELISSA GATHERS BLOUSE - Blus - dark blå

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotONLY Carmakoma CARAPPLE - T-shirt med print - cloud dancerONLY ONLSANTA CRUZ - Blus - chocolate truffleOYSHO Träningsshorts - gold ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Opus FLOTA - Blus - true röd
Pepe Jeans MEGAN - Långärmad tröja - eclipse
Pieces PCFERN - Långärmad tröja - peachskin
Penfield GOOD - T-shirt med print - peacoat

Viktigt!

Polo Ralph Lauren Skjortklänning - polka dot
Polo Ralph Lauren OXFORD RELAXED FIT - Skjorta - country club rosa
POSTYR Skjorta - ethereal grön

Kontakt

PULL&BEAR MIT RAFFUNG UND KNÖPFEN - Skjortklänning - röd

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

PULL&BEAR Kofta - blå
Sister Jane TRANSATLANTIC COVEN - Blus - navy

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Repeat PLAIN PONCHO - Poncho - lt grå
Soft Rebels HEY BUTTON - Blus - grå

Stöd FARR!

Reebok BADASS MUSCLE TANK - Linne - vit

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Rains Parkas - dark teal