Frozen, Pyjamas, Benvit

Ilse Jacobsen RAINCOAT - Parkas - multi-colouröd

Vet inte om det är själva grejen att varken möjligheten rent kroppsligt eller orken som är i stort sett obefintlig som nån stans är och irriterar min kreativ nerv.

InWear VENUS SHIRT - Skjorta - pure vit

Isla Ibiza Bonita BLOUSES - Skjorta - stoneIVY & OAK ANKLE - Maxiklänning - blåIVY & OAK Skjortklänning - blåIVY & OAK FITTED BLOUSE - Skjorta - bright vit

Nån slags kurbitsinspirerad wallie är det väl i alla fall läge att skära ut och sätta upp som ett firande för att jag förhoppningsvis snart blir fullt rörlig och smärtfri i händer och armar. Det andra är inte lika akut ;).

Behöver FÄRG just nu. Det gråa tar död på min energi men då lobbar mitt inre och överkonsumerar färg i tankarna istället. Märkligt det där med psyket alltså! Men min hjärna verkar ju vara född positiv!

Början på nåt bra.

No drama. Nånting nytt och bättre hoppas jag. För att fortsätta på detta spåret funkar ju inte längre. Ondare, stelare, mer förnekande och ännu mer trötthet.
Min verklighet de senaste månaderna och det senaste året.

JoJo Maman Bébé Jerseyklänning - navy/ecruJ.CREW DANDELION POM POM DRESS - Vardagsklänning - deep twilightJ.CREW CLASSIC RUGBY - Piké - old röd rosaJ.CREW TALL RESUME DRESS BISTRETCH - Fodralklänning - navyJ.LINDEBERG THEA - Sweatshirt - gråJ.LINDEBERG Sportklänning - royalJunarose JREMELIE KEENAN 3/4 DRESS - Vardagsklänning - navy blazerJUST FEMALE FANNY DRESS - Vardagsklänning - röd

Tack ❤

Min tid är nu

JDY JDYESRA SHIRT DRESS - Jeansklänning - dark blå denim
Tror jag är där nu. Vågar säga nej, inte slå knut på mig själv fast jag egentligen vill så himla mycket- HELA tiden. Man pratar ju mycket om hållbarhet. Får väl anamma det hållbara sättet lite på mig själv nu också.

JDY JDYEVAN - Skjorta - skywayJDY JDYDAISY CARDIGAN - Kofta - dark grå melangeKIOMI Maxiklänning - fiery röd

KIOMI Blus - off vit/dark blåKaffe ALANZA DRESS - Maxiklänning - midnight marine

Men ja, oavsett vad jag själv känner så sitter jag nu här, jobbat för mycket, målat hall och barnrum, borrat och skruvat upp diverse prylar och hyllor  när mannen varit bortrest- och känner mig rätt sliten. För att jag inte gör avkall på något. Lite min melodi, hamnar tillbaka i min känsla av att jag tror att jag är en superwoman (fast lite är jag ändå- känslan måste jag ju i alla fall behålla).

Allt har sin tid. 

Min tid är nu.

Idag tar jag ledigt och återhämtar mig.
Men jobbar på det långsiktiga…

 Kaffe AMBER BLOUSE - Tunika - dark cobalt

Laserbelysning Röd/Grön

Kaffe AISHA - Skjorta - chalkKempa CORE 2.0 TRIKOT WOMEN - Teamwear - vit/dark grå melangeKIOMI TALL T-shirt med print - cloud dancer

Karen by Simonsen ELEGANCE BLOUSE - Blus - total eclipse
1537437987500

Lauren Ralph Lauren Woman TUXEDO FLORAL JESSUP - Fodralklänning - navy/blå/multiLost Ink FRILL CARDIGAN - Kofta - rödLauren Ralph Lauren JAMEIKA - Jeansklänning - pure rinse washLauren Ralph Lauren JUDY ELBOW SLEEVE - T-shirt - bas - saffron gulLouche IDIE LLAMA - Kofta - mustardLee GRAPHIC TEE - T-shirt med print - vitLevete Room ALETT - Kofta - dark navyLittle Mistress Festklänning - apricot

Lace & Beads KYA NEW - Festklänning - ligth gråMascara Festklänning - forestMissguided CARDIGAN - Kofta - gråMads Nørgaard THOR - T-shirt med print - dark navy/röd metallic

Jag förstår såklart att alla grunder för separation eller skilsmässor är olika. Det kan ligga otrohet, misshandel, svek eller annat i botten- eller att känslor har suddats ut. Förutsättningarna är givetvis inte enkla, oavsett anledning. För i de flesta fall är konsekvenserna desamma.

Jag får ofta frågan kring vad jag kan rekommendera- utifrån mina egna erfarenheter- dvs detta är inget facit!

mint&berry Vardagsklänning - windsor winemint&berry Blus - petrolMadewell EYELET MIXING DRESS - Vardagsklänning - vitMore & More Skjorta - vitMorgan CANIA - Blus - noir/rouge

Ni kommer aldrig vara på samma plats i separationen. Det måste få ta tid att hitta sitt sätt och sina gränser för relationen. Antingen total tystnad eller behov av att prata.

MAMALICIOUS MLALLEN - Blus - navy blazerMango CRISS - Skjortklänning - khakiMango COFI - Blazer - navy

Skapa en öppen samtalsmiljö för barnet. Inget barn ska behöva känna att det lämnar ut vare sig mamma/pappa om de berättar något. Skapa en trygg miljö istället för att barnet/barnen inte ska våga berätta hur de haft det den senaste veckan. Barn ska inte behöva hamna i lojalitetskonflikter för att de vuxna inte kommer överens!

Marc O'Polo LONG SLEEVE SLIGHT - Långärmad tröja - deep atlanticMavi PRINTED DRESS - Vardagsklänning - night shadow

Agera eller säg inte saker i affekt till den andre parten. Det blir sällan bra. Låt det gå några timmar innan du hör av dig vid irritationsmoment. Det går oftast över och är en petitess i det kaos ni är mitt uppe i.

mbyM KARO - Blazer - tangerine tangoMiss Sixty ELMORE - T-shirt med print - bright vit

Moves HAO - Vardagsklänning - solar powerMonki Sweatshirt - light grå melangeWEEKEND MaxMara ARPA - Vardagsklänning - schwarz

New Look Maternity VOLUME FOR 3/4 SLEEVE STRIPE - Långärmad tröja - blå

1536048794871

Det finns säkert tusentals andra råd att ge. Men jag pratar bara utifrån egen erfarenhet och vad jag har tyckt fungerat för oss- samt vad som inte har fungerat.

All kärlek till er som går genom detta jobbiga/sorgliga/vidriga- men på andra sidan finns det LJUS!

♥ / KLARA

Duro Tapet Spira Malin Blå gvlnpp2403-Hem & Trädgård

Malin är ett drömmigt och romantiskt mönster som passar fint till både helrum och fondvägg. Tapeten ger rummet en lugn och fridfull atmosfär med känsla av barndomssomrar och sommaräng.Tapeten är av högsta klassen av ljusäkthet. Det innebär att den behåller sin kulör under många år utan att blekna. Den tål också att tvättas med tvål och vatten.Rullängd: 10,05 m Bredd: 53 cm Mönsterhöjd: 26,5 cm Mönsterpassning: Förskjutning 13,25 cmTvättbarhet: Hög tvättbarhetLjushärdighet: Mycket god ljushärdighet

Meningen med hela skiten…

NAF NAF OKOOLITA - Jerseyklänning - bleu marine/noir

1532441709560793915002776162462.jpg

Av en händelse klickade jag hem en bok som följt mig genom hela sommarsemestern ( målet var att läsa ut en bok, inte ens det lyckades jag med…) – Meningen med hela skiten av Nina Åkestam. 4 år efter att den publicerats, och omdiskuterats, blev den min. Min bibel som jag nu rekommenderat många i min närhet.

NA-KD DEBIFLUE X NA-KD OFF SHOULDER FRILL TOP - Blus - rosaNew Look NYC SNAKE TEE - T-shirt med print - vitNew Look ELLA - Sweatshirt - rust

15324212664902228635381886865163.jpg

ONLY Play ONPEVA LONG - Huvtröja med dragkedja - dark grå melangeNoisy May NMMILES RENEE HOODIE CARDIGAN - Kofta - light grå melange

Noa Noa BASIC - Kofta - beige melangeNative Youth STUDIO CROP - Långärmad tröja - mustardObject OBJDAISY 3/4 DRESS - Vardagsklänning - maizeOnzie HIGH BASIC - Tights - peony

Men om det bara var det. För det finns ju en karriär också. Eller ett jobb. Eller bara ett jobb. Det kanske är just där vi alla skiljer oss åt. Att ett jobb bara är ett jobb. Nina skriver just om detta i Kraschen- att vara duktig på allt utom att förstå varför man är det… Och när man går runt med det eviga ordet DUKTIG på näthinnan. Vem tjänar på att jag är duktig? Varför säger jag till mina barn att de är duktiga? För vem? För vad?

 

 • ”Om någon verkar få in orimligt mycket i sitt schema beror det på att något annat tar stryk. Och detta andra är antingen kvaliteten på jobbet, eller den egna hälsan. Många som har varit utbrända vittnar om hur de har gått helt upp i arbetet och inte hunnit med familj och vänner.”
 • ”Personer som är riktigt bra på att säga nej gillar man till och med ännu mer när de gör det, för det känns så naturligt och man uppskattar deras ärlighet”.

ONLY ONLCALLY COLLAR - Långärmad tröja - night sky/bright vitONLY ONLNOVA LUX - Blus - night skyONLY ONLLECO LONG CARDIGAN - Kofta - dark rödONLY Parkas - kalamata

Boken finns att köpa här.

ONLY Tall ONLMELLA LONG CARDIGAN - Kofta - night sky

Ta hand om er. Vet att vi är flera som dealar med HELA SKITEN.

/Klara

____________________________________________________________________________________________

Meningen med hela skiten- En ”tankebok”

Pietro Brunelli SALISBURGO - Jerseyklänning - strawberryPatagonia QUILT CREW - Sweatshirt - calciumOpus GRAZINA - Långärmad tröja - new blå

But why?

Ja, varför börjar jag blogga igen?

Jag älskar att skriva, väcka tankar och sprida lite färgglad glädje. Jag vill kunna prata om det fina, det jobbiga i en separation, om barnens utveckling, den snyggaste kjolen, karriären- på min plattform och på mina villkor.

Nu känner jag mig redo att fatta tangenterna på nytt. Så vem är jag?

 • Har du något smeknamn?
 • Klara är ju egentligen halva mitt namn. Anna-Klara är hela. Men min bror kallade mig för Bissa när jag var liten.
 • Vad jobbar du med?
 • Pieces T-shirt med print - off-vit
 • Hur ser er familjekonstellation ut?
 • PrAna MANTRA PANT - Tygbyxor - cargo grönPolo Ralph Lauren OXFORD SLIM FIT - Skjorta - gråPOP Copenhagen Skjortklänning - rose
 • Vad önskar du dig mest just nu?
 • En lugn sommarledighet med familjen och vänner. En paus fylld av spontanitet.
 • Hur skulle du beskriva din stil?
 • PULL&BEAR MIT KNÖPFEN - T-shirt med print - brunSister Jane GEE BEE PATCH - Blus - brunRagwear VIDA - Vardagsklänning - indigoReplay Blus - röd
 • Vilken maträtt är din favorit?
 • Jag älskar burrata med rökta körsbärstomater och pistagenötter. Jag föredrar fräscha sallader, franskt som asiatiskt, med mycket smak och grönsaker.
 • Vad sjunger du när du står i duschen?
 • Tar oftast inte så långa duscher men skulle nog vara nån klassiker från Stevie Wonder ”Don’t you worry ‘bout a thing” eller nåt annat från Motown.
 • När ingen ser, vad gör du då?
 • Kanske äter nåt sött eller nåt som definitivt skulle klassas som att småäta mellan målen… Nåt jag borde sluta med mao.
 • Vad stör du dig på hos andra?
 • Rich & Royal NEW VINTAGE LONGSLEEVE - Långärmad tröja - grå melangeRiver Island Petite Blus - vit
 • Vad är ditt drömjobb?
 • Rolla's DAHLIA WRAP DRESS - Vardagsklänning - navy
 • Hur balanserar du relationen, personlig tid och föräldraskapet?
 • Samsøe & Samsøe Linne - racing rödSee by Chloé Skjortklänning - camel

Over and out.

Klara